x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea ANM: Informarea meteo de vreme ploioasă şi rece, prelungită până vineri dimineaţa

ANM: Informarea meteo de vreme ploioasă şi rece, prelungită până vineri dimineaţa

06 Oct 2016   •   12:01
ANM: Informarea meteo de vreme ploioasă şi rece, prelungită până vineri dimineaţa
Sursa foto: FOTO: Victor Stroe

Meteorologii au prelungit, joi, informarea de ploi, ninsori la munte, temperaturi scăzute şi brumă până în dimineaţa zilei de vineri, la nivelul întregii ţări.


Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 6 octombrie, ora 10:30 - 7 octombrie, ora 10:00, în Maramureş, Crişana, precum şi în nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 litri/metrul pătrat şi, izolat, 25 - 30 l/mp.

De asemenea, în zona de munte vor predomina ninsorile şi, în special în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în nord-vestul teritoriului, dar mai ales la munte, unde vitezele la rafală vor atinge 65 - 70 kilometri/oră.

ANM menţionează că vremea se va menţine deosebit de rece în special în regiunile intra-carpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania şi pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei şi al Munteniei, unde se va produce brumă.

Totodată, începând din seara zilei de vineri, 7 octombrie, şi până în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat şi vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est a teritoriului, unde cantităţile de apă vor fi însemnate.

În funcţie de evoluţia meteorologică, ANM va actualiza informarea emisă joi.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: cod galben ploi ninsori meteo vremea anm