x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea VREMEA o ia razna! ANM anunță temperaturi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei în următoarele patru săptămâni

VREMEA o ia razna! ANM anunță temperaturi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei în următoarele patru săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2024   •   18:25
VREMEA o ia razna! ANM anunță temperaturi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei în următoarele patru săptămâni

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în cea mai mare parte a ţării, în următoarele patru săptămâni, în timp ce precipitaţiile vor fi deficitare, mai ales, în regiunile sudice şi sud-estice, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 22 ianuarie - 19 februarie 2024.

Astfel, în săptămâna 22 - 29 ianuarie 2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a ţării şi apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna 29 ianuarie - 5 februarie 2024, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum şi în extremitatea de nord-est a ţării, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 5 - 12 februarie arată că temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice şi local în cele centrale şi nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În ultima săptămână de prognoză, respectiv 12 - 19 februarie 2024, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în sud-vestul şi în nord-estul teritoriului, în timp ce cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Estimările meteorologice pentru perioada 22 ianuarie - 19 februarie 2024 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2004 - 2023.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

×
Subiecte în articol: anm vreme temperaturi