x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Când vin ploile în Capitală. PROGNOZA METEO pe trei zile

Când vin ploile în Capitală. PROGNOZA METEO pe trei zile

19 Mai 2013   •   14:35
Când vin ploile în Capitală. PROGNOZA METEO pe trei zile

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată. Luni, în Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate spre seară când vor fi condiţii de averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 15-17 grade se vor înregistra dimineata. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

LUNI (20 mai)
În regiunile extracarpatice vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã, în timp ce în rest valorile termice vor marca o scãdere. Gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat în zona de munte, în prima parte a zilei şi în nordul, centrul şi sud-vestul ţãrii, iar dupã-amiaza şi noaptea în jumãtatea esticã a teritoriului, dar cu precãdere în nordul Moldovei şi Bãrãgan. Vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului care izolat pot lua aspect de vijelie. Izolat va cãdea grindinã. În regiunile vestice vor mai fi unele înnorãri şi condiţii de ploaie la începutul zilei, apoi cerul se va degaja. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în Maramureş şi 32 de grade în Muntenia, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 şi 18 grade.Presiunea atmosferica nu va avea modificãri importante.

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri accentuate mai ales spre searã, când vor fi averse, însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimã va fi de 15...16 grade. Presiunea atmosferica va fi relativ staţionarã.

MARŢI (21 mai)
Vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod normal în sudul şi estul teritoriului. Instabilitatea atmosfericã va fi mai accentuatã ziua în sud-estul şi nordul ţãrii, precum şi în zona de munte, iar dupã-amiaza şi noaptea şi în celelalte regiuni. Cerul va avea înnorãri temporare şi local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20..21 de grade în Maramureş şi în Dealurile de Vest şi 32 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 şi 18 grade.Presiunea atmosferica va fi în uşoarã scãdere.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii mai. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi trecãtor ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat.Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minima va fi de 15...16 grade. Presiunea atmosferica va fi în uşoarã scãdere.

MIERCURI (22 mai)
Vremea va fi în general instabilã, dar se va menţine deosebit de caldã în sudul şi sud-estul ţãrii. Local şi temporar în toate regiunile vor fi înnorãri şi averse însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului care trecãtor pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în nord-vest şi 33 în sudul extrem, iar cele minime se vor situa între 8 şi 18 grade.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã, dar uşor instabilã. Cerul va fi temporar noros şi, mai ales dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii, vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 30...31 de grade, iar cea minimã de 15...17 grade.

×