x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de inundaţii pe râurile mici din bazinul hidrografic Bega Poienilor, judeţul Timiş

Cod galben de inundaţii pe râurile mici din bazinul hidrografic Bega Poienilor, judeţul Timiş

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2023   •   18:30
Cod galben de inundaţii pe râurile mici din bazinul hidrografic Bega Poienilor, judeţul Timiş

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni după amiaza, o atenţionare Cod galben de inundaţii ce vizează râurile mici din bazinul hidrografic Bega Poienilor, judeţul Timiş.

Conform hidrologilor, până la ora 22:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Bega Poienilor (afluent al râului Bega), judeţul Timiş.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o atenţionare Cod galben de furtuni şi averse la munte şi în judeţe situate în sudul şi estul Transilvaniei, valabilă pe parcursul zilei.

Astfel, în intervalul orar 12:00 - 22:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi intensificări ale vântului, la munte şi în sudul şi estul Transilvaniei.

În intervale scurte de timp (1 - 3 ore), cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

×
Subiecte în articol: cod galben inundatii rauri timiş