x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de ninsori în zone montane din trei județe. Cod galben de precipitații în 13 județe

Cod portocaliu de ninsori în zone montane din trei județe. Cod galben de precipitații în 13 județe

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2024   •   10:25
Cod portocaliu de ninsori în zone montane din trei județe. Cod galben de precipitații în 13 județe

Meteorologii au emis marți o avertizare Cod portocaliu de ninsori pentru zonele montane din trei județe și o avertizare Cod galben de precipitații pentru 13 județe.

Astfel, în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50-70 l/mp.

Avertizare Cod portocaliu este în vigoare de marți de la ora 10.00 la ora 22.00.

Avertizarea Cod galben vizează integral sau parțial județele Cluj, Bihor, Alba, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Sibiu, Argeș și Brașov.

Conform meteorologilor, în Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25-30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp.

Avertizarea este în vigoare de marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 8.00.

Meteorologii au mai emis o avertizare Cod galben valabilă miercuri de la ora 8.00 la 20.00.

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55...65 km/h.

(sursa: Mediafax)

×