x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi vremea în acest weekend. Ce temperaturi se vor înregistra

Cum va fi vremea în acest weekend. Ce temperaturi se vor înregistra

21 Aug 2021   •   11:00
Cum va fi vremea în acest weekend. Ce temperaturi se vor înregistra

Meteorologii anunță că sambata, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil și vânt slab până la moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25-33 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorari după-amiază, în extremitatea nordică și la munte, unde, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu insensificări izolate pe parcursul zilei, în zona montană înaltă.

Valorile termice vor fi în creștere ușoară, duminică, în sud-vestul țării, unde vremea va fi călduroasă, iar în celelalte zone, acestea se vor menține agreabile, comparabile cu cele de sâmbătă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24-31 de grade Celsius, ușor mai ridicate, până la 32-34 de grade în sudul Olteniei și al Banatului și în sud-vestul Munteniei.

În a doua parte a zilei, local în Carpații Orientali, în estul celor Meridionali, în zonele subcarpatice aferente și pe spații restrânse în zonele mai joase de relief din Moldova, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporal accentuate, averse ce vor avea caracter torențial și descărcări electrice.

În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și doar pe spații mici vor fi ploi slabe, de scurtă durată, cu precădere în celelalte masive montane. Vântul va sufla slab și moderat cu insensificări izolate în zona înaltă de munte și pe litoral.

Duminica vremea va fi călduroasă în zonele sud, sud-vestice, unde izolat se vor atinge temperaturi caniculare, în timp ce în restul țării, valorile termice se vor menține agreabile, fără variații mari față de duminică. Temperaturile maxime se vor încadra între 25-32 de grade. Mai ridicate, până în jurul a 34 de grade se vor înregistra în Banat și sudul Olteniei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în unele zone montane și submontane și în regiunile estice, unde pe spații mici se vor semnala averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și în sudul Banatului. Dimineața, se va forma izolat ceața.

×
Subiecte în articol: vremea capitala