x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme neobișnuită în România, la sfârșitul lunii februarie. Elena Mateescu a anunțat că schimbările în vreme vor fi resimțite treptat

Vreme neobișnuită în România, la sfârșitul lunii februarie. Elena Mateescu a anunțat că schimbările în vreme vor fi resimțite treptat

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2024   •   17:33
Vreme neobișnuită în România, la sfârșitul lunii februarie. Elena Mateescu a anunțat că schimbările în vreme vor fi resimțite treptat
Sursa foto: Hepta

Februarie se desparte de noi cu o înfățișare primăvăratică, însă Europa este lovită din nou de un ciclon care aduce ploi, ninsori și viscol în mai multe țări.

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat că vremea se va schimba în România începând cu zilele următoare. Încheind iarna 2023-2024 cu temperaturi mult peste normalul pentru această perioadă, țara a înregistrat maxime remarcabile. Chișineu-Criș și Holod din Bihor au înregistrat 21 de grade Celsius, în timp ce alte stații au înregistrat temperaturi de 18-20 de grade, cu doar 10-17 grade în sud, la Râmnicu Vâlcea și Pătârlagele.

„Avem 11-13 grade Celsius în Capitală, ceea ce înseamnă valori cu 10-15 grade peste normalul termic. 

Și mâine vorbim de o vreme mai caldă, pentru că valorile de temperaturi se vor încadra între 9 până la 21 de grade.

De asemenea, ultima zi a lunii februarie păstrează același ecart din punctul de vedere al maximelor, adică 9-21 de grade, minime pozitive în general cu 0 grade doar în depresiuni, 11 grade tot în partea de vest a țării.

În același timp însă, într-adevăr, de joi vor începe și precipitațiile, la început în partea de vest, sud-vest, sud a țării și vorbim aici în mod deosebit de Banat, Oltenia, local zona Munteniei și sudul Crișanei.
La altitudini mari, mai ales în Carpații Meridionali, vorbim și de precipitații mixte.

Luna martie va debut de asemenea cu o vreme mai caldă, deoarece temperaturile maxime sunt cuprinse între 10 până la 19 grade.

Totodată, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă, există posibilitatea să mai avem precipitații la nivel local, în special în aceleași zone, respectiv în vest, în centru-nord, dar chiar și în sud", a spus directorul general al ANM, Elena Mateescu, marţi, la Antena 3 CNN.

Elena Mateescu a subliniat că schimbările în vreme vor fi resimțite treptat, oferind o perspectivă asupra evoluției condițiilor meteorologice în următoarele zile.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu prognoza meteo