x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea o ia razna! Temperaturi de primăvară în plină iarnă!

Vremea o ia razna! Temperaturi de primăvară în plină iarnă!

de Alice Petrescu    |    03 Feb 2024   •   19:00
Vremea o ia razna! Temperaturi de primăvară în plină iarnă!
Sursa foto: Hepta

Deși din punct de vedere calendaristic suntem în plină iarnă, primăvara nu s-a lăsat așteptată și a venit mult mai devreme în România. Meteorologii anunță temperaturi extrem de mari pentru această perioadă a anului.

Ne așteaptă zile cu temperaturi de primăvară săptămâna viitoare în țara datorită unui val de aer tropical, a anunţat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Avem temperaturi ridicate astăzi în toată țara însă de săptămâna viitoare, vremea se încălzește și mai mult de atât. De luni pare că vine primăvara. Se anunță vreme deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie.

În București vor fi înregistrate astăzi temperaturi de 8 grade Celsius, însă vântul va avea ceva intensificări, iar de luni vor fi înregistrate temperaturi de 16 grade.

La munte se încălzește treptat, chiar dacă sunt așteptate astăzi ninsori. Vor fi 0 grade Celsius la Sinaia, 1 grad la Predeal, -1 grad la Rânca și -5 grade în Ceahlău.

Vântul va avea intensificări mai ales în zona montană. Viteza sa la rafală va ajunge la 80 de kilometri pe oră. La Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 120 de cm., în timp ce pe Vârful Omu, stratul e zăpadă măsoară 80 de cm.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea