x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Noul an vine cu o vreme neobișnuit de caldă pentru această dată

Noul an vine cu o vreme neobișnuit de caldă pentru această dată

30 Dec 2021   •   17:22
Noul an vine cu o vreme neobișnuit de caldă  pentru această dată

Vremea va fi mai caldă decât de obicei în aproape toată ţara în ultima zi a acestui an şi în prima din 2022, chiar dacă temporar va ploua în unele zone, iar temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade Celsius, potrivit ANM.


La munte, pe parcursul zilei de vineri, precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie determinând topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini mari, cu precădere în masivele nordice, vor fi mixte. De asemenea, pe suprafeţe mici în nord-vestul ţării, vor exista cantităţi de apă de 10 -15 litri pe metru pătrat, iar la altitudini joase de relief din sud şi sud-est va fi ceaţă, posibil, asociată trecător cu burniţă, local, în primele ore ale zilei şi pe arii restrânse noaptea.

Potrivit sursei citate, izolat se vor menţine condiţii de polei în orele dimineţii cu precădere în Moldova.

În prima zi din 2022, vremea va continua să se încălzească, devenind cu mult mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii ianuarie.


În ceea ce priveşte Capitala, în data de 31 decembrie, cerul va avea înnorări, iar în primele ore ale zilei şi din nou în a doua parte a nopţii se va semnala ceaţă, trecător, asociată cu burniţă. Temperatura maximă va fi în creştere uşoară faţă de ziua de joi şi va fi în jurul a 5-6 grade, iar cea minimă de 2 -3 grade.

 

×
Subiecte în articol: vreme anul nou