x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza METEO în următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi unde va ninge

Prognoza METEO în următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi unde va ninge

24 Noi 2020   •   12:35
Prognoza METEO în următoarele 4 săptămâni.  Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi unde va ninge

Meteorologii au realizat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, cuprinzând și începutul săptămânii de Crăciun. Vom avea temperaturi normale de iarnă și ninsorile vor fi specifice sezonului, începând cu luna decembrie.

În perioada 21 noiembrie – 30 noiembrie, ultima săptămână de toamnă, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, cu o abatere termică negativă ușor mai pronunțată în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Prima săptămână de iarnă, perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, va aduce temperaturile medii ale aerului care se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general deficitare, mai ales în nordul extrem al țării.

În perioada 7 – 14 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cele normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna dinainte de Crăciun, perioada 14 – 21 decembrie, valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara.

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo Crăciun