x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni. Vremea intră într-un proces de răcire în toată țara

Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni. Vremea intră într-un proces de răcire în toată țara

17 Ian 2022   •   18:30
Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni. Vremea intră într-un proces de răcire în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 17-21 ianuarie 2022. Potrivit specialiștilor, vremea va intra într-un proces de răcire.

În Banat, în prima săptămână, deşi vor fi alternanţe termice, vremea va fi relativ rece pentru această perioadă, îndeosebi în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu temperaturi maxime, în medie între 0 şi 4 grade şi minime ce vor oscila între -7 şi -4 grade Celsius. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creştere uşoară, de la o medie regională a valorilor maxime de 0 - 2 grade, până spre 4 - 6 grade spre finalul lunii, iar temperaturile minime vor fi, în medie, între -5 şi -2 grade. Vor fi precipitaţii la începutul intervalului, dar temporar, cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 şi 21 ianuarie şi după data de 27 ianuarie.

În Crişana, valorile termice se vor menţine sub mediile multianuale în perioada 17 - 23 ianuarie, când la nivelul regiunii vor fi maxime între -1 şi 3 grade şi minime între -8 şi -4 grade. Spre
finalul lunii ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de 2 - 4 grade şi minime, în medie, de la -5 la -2 grade. Precipitaţii vor fi la începutul intervalului, dar temporar şi cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 şi 21 ianuarie şi după data de 27 ianuarie.

În Transilvania, în perioada 17 - 23 ianuarie, vremea va continua să fie rece, local geroasă în unele nopţi, astfel că temperaturile maxime se vor menţine preponderent negative, în medie, cuprinse între -3 şi 2 grade, iar minimele se vor situa între -11 şi -6 grade. În ultima săptămână din ianuarie valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, ceea ce înseamnă o medie a maximelor de 0 - 2 grade, şi a minimelor între -8 şi -5 grade. La începutul intervalului se vor înregistra precipitaţii, dar temporar şi cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 şi 21 ianuarie şi după data de 27 ianuarie.

În Maramureş, până în 23 ianuarie, vremea va continua să fie rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime preponderent negative (între -3 grade şi 1 grad) şi ger în unele nopţi (minime ce vor oscila între -10 şi -5 grade). În ultima săptămână din ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv o medie a maximelor de 0 - 2 grade şi minime, în medie, încadrate între -7 şi -4 grade Celsius. Temporar se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare în prima zi a intervalului, în zilele de 20 şi 21 ianuarie şi după data de 27 ianuarie.

În zona Moldovei, în prima săptămână de prognoză, la nivelul regiunii, în 17 şi 20 ianuarie se vor atinge maxime de 5 - 6 grade, iar în restul zilelor, acestea se vor situa între -2 şi 2 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creştere uşoară, ce vor atinge 3 - 4 grade, spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi, în medie, cuprinse între -5 şi -2 grade, valori mai scăzute, de la -8 la -6 grade, fiind posibile în zilele de 22 şi 23 ianuarie. Pe parcursul celor două săptămâni, precipitaţiile vor fi slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a acestora va fi relativ ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

În Dobrogea, în zilele de 17 şi 20 ianuarie se vor atinge maxime de 6 - 7 grade Celsius şi minime în jurul valorii de 0 grade. Cu toate acestea, vor fi şi zile în care valorile termice se vor apropia de normal, cu maxime în medie de 0 - 3 grade, respectiv minime între -5 şi -2 grade. După data de 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creştere uşoară, ce vor atinge 5 - 6 grade spre finalul lunii, iar minimele se vor menţine la o medie de -2 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, precipitaţiile vor fi deficitare, iar probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai mare în zilele de 17 şi 18 ianuarie, precum şi în perioada 21 - 25 ianuarie.

În Muntenia, în prima săptămână vor alterna zilele în care vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, respectiv în 17 şi 20 ianuarie, când se vor atinge maxime de 6 - 8 grade şi minime în jurul valorii de -2 grade. De asemenea, vor fi şi zile în care valorile termice se vor apropia de normal (maxime în medie de 1 - 3 grade şi minime între -7 şi -4 grade). După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie, de 4 - 6 grade şi minime în jurul valorii de -4 grade, ce vor caracteriza un regim termic peste normalul perioadei. Pe parcursul celor două săptămâni, precipitaţiile se vor menţine deficitare.

În Oltenia, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe termice semnificative în perioada 17 - 23 ianuarie, când la nivelul regiunii maximele vor oscila între 1 grad şi 8 grade, iar minimele între -7 şi -2 grade. Pentru ultima săptămână a lunii ianuarie sunt estimate temperaturi peste mediile multianuale, maxime în medie de 5 - 6 grade şi minime ce se vor situa în jurul valorii de -4 grade Celsius. Pe durata următoarelor două săptămâni de prognoză precipitaţiile se vor menţine deficitare.

La munte, în perioada 17 - 23 ianuarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi în timpul nopţilor şi al dimineţilor. Maximele termice la nivelul zonei vor oscila între -11 şi -5 grade, iar minimele se vor situa, în medie, între -15 şi -9 grade Celsius. În ultima săptămână din ianuarie se va reveni la un regim termic în general apropiat de normal, respectiv cu o medie a maximelor ce va oscila între -6 şi -4 grade, dar şi a minimelor în jurul valorii de -10 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare în prima zi a intervalului, când izolat cantităţile de apă vor fi însemnate în zilele de 20 şi 21 ianuarie şi după data de 27 ianuarie.

×
Subiecte în articol: anm prognoza meteo