x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea SUA: Canicula în sudul Californiei şi val de frig polar în nordul ţării

SUA: Canicula în sudul Californiei şi val de frig polar în nordul ţării

30 Dec 2017   •   14:29

Temperaturile înregistrate în unele zone din sudul Californiei au doborât, vineri, recordul de căldură pentru această perioadă, conform unui anunţ al Serviciului american de meteorologie (NWS) din Los Angeles.

 

''Cu o temperatură maximă de 85 grade (Fahrenheit) - 29,4 grade Celsius - @UCLA stabileşte un nou #wxrecord pentru ziua de astăzi. Acesta doboară vechiul record de 84 grade (Fahrenheit) - 28,9 grade Celsius - stabilit în 1956'', a anunţat NWS pe Twitter.

În Burbank, la circa 19 kilometri nord-vest de centrul oraşului Los Angeles, temperaturile au atins 29,4 grade Celsius, depăşind vechiul record de 28,9 grade Celsius, înregistrat în 1963, a precizat NWS.

În timp ce California se confruntă cu temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă a anului, Vestul mijlociu al SUA (Midwest), care cuprinde statele central-nordice ale ţării, dar şi regiuni din nord-est sunt afectate de o masă de aer polar în urma căruia temperaturile diurne ajung cu greu la -10 grade Celsius. Această situaţie se va menţine până după începutul anului următor din cauza celui de-al doilea val de aer deosebit de rece care va coborî din Canada, conform prognozei anunţate vineri de NWS. AGERPRES.

×
Subiecte în articol: california sua temperaturi canicula ger