x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Un nor de praf saharian va fi prezent mai multe zile deasupra României

Un nor de praf saharian va fi prezent mai multe zile deasupra României

07 Feb 2021   •   13:19
Un nor de praf saharian va fi prezent mai multe zile deasupra României
Sursa foto: facebook

Un nor de praf saharian se va depune, la noapte, în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar în primele zile ale săptămânii viitoare şi în restul ţării, arată pe pagina oficială de Facebook, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

"Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) informează că, în perioada 6 - 9 februarie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul şi sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

În această perioadă, temporar în ţările de la vest şi sud-vest de ţara noastră, se semnalează precipitaţii, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă. Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul ţării", scrie MMAP, pe Facebook.

Acest fenomen s-a mai semnalat și în mai 2020.

Cod galben de polei, valabil până luni la ora 20:00, în opt judeţe din zona Moldovei și Cod galben de vânt puternic în 12 judeţe din Transilvania, Oltenia şi Banat, până luni, ora 16:00.

Din această dimineață, ora 10:00, şi până marţi, ora 12:00, vor fi ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor țării.

×
Subiecte în articol: praf saharian