x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Un val de caniculă va lovi Europa. Anticiclonul din deșertul Sahara, aduce temperaturi de 47 - 48 de grade Celsius

Un val de caniculă va lovi Europa. Anticiclonul din deșertul Sahara, aduce temperaturi de 47 - 48 de grade Celsius

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2023   •   18:15
Un val de caniculă va lovi Europa. Anticiclonul din deșertul Sahara, aduce temperaturi de 47 - 48 de grade Celsius
Sursa foto: Unsplash

Un val de caniculă va lovi Europa, în această perioadă, potrivit meteorologilor. Anticiclonul Cerberus, din deșertul Sahara se va deplasa spre nord.

Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius în Spania, Italia, Grecia şi Turcia. În Sicilia și Sardinia sunt așteptate temperaturi la 47 - 48 de grade Celsius.

În Grecia și Spania se preconizează temperaturi de 44 grade Celsius, în această săptămână, în timp ce în Croația și Franța, mercurul din termometre va urca la 39 grade Celsius.

Meteorologii estimează că vremea deosebit de caldă va dura aproximativ două săptămâni, potrivit dailymail.co.uk.

De asemenea, se preconizează că temperaturile vor crește până la 44 de grade Celsius în Grecia în această săptămână. 

În Atena, umbrele de soare vor fi instalate la Acropole, pe fondul unor informații despre turiști care au leșinat la popularul sit al Patrimoniului Mondial. 

Crucea Roșie va fi, de asemenea, la fața locului, oferind apă gratuită vizitatorilor, după ce mulțimile s-au înăbușit de căldură în timp ce stăteau la coadă pentru a vizita Partenonul. 

Între timp, temperaturile vor crește la 41°C în Cipru, 39°C în Croația și Franța vor avea o căldură de 34°C până la sfârșitul acestei săptămâni.

Este de așteptat ca vremea caldă să dureze peste Mediterana timp de aproximativ două săptămâni, spun meteorologii. 

În Italia, oficialii Ministerului Sănătății au emis astăzi avertismente de alertă roșie pentru opt orașe mari din Italia - Bologna, Florența, Frosinone, Latina, Perugia, Rieta, Roma și Viterbo. 

O avertizare de alertă roșie înseamnă că căldura este atât de intensă încât prezintă un risc pentru sănătatea întregii populații - nu doar pentru grupurile vulnerabile precum bătrânii și copiii foarte mici.  

Acesta marchează primul val de căldură al anului în Italia. 

×