x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Încă un episod de ger și ninsori, în România: ANM anunță temperaturi de -18 grade

Încă un episod de ger și ninsori, în România: ANM anunță temperaturi de -18 grade

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2024   •   12:20
Încă un episod de ger și ninsori, în România: ANM anunță temperaturi de -18 grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru următoarele zile.

"Duminică dimineață am avut valori de temperatură minimă sub pragul gerului, în partea de centru, nord, est și sud a țării, cu cea mai mică valoare la Făgăraș, -18 grade Celsius.

Tendința pentru următoarele zile nu este de încălzire, poate în jurul mediilor multi-anuale, pe parcursul zile însă, nopțile și diminețile vor rămâne în continuare reci, iar în partea de sud, centru, est, dar și în partea de nord a țării, local va continua să fie ger.

Valorile de temperatură vor fi în continuare sub -10 grade în aceste regiuni.

Cu alte cuvinte, duminică noapte vom avea valori de temperatură cuprinse între -13 grade și -3 grade Celsius, cu valori mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -16, -17 grade.

Și pentru luni noapte, valori de temperatură sub ceea ce ar trebui să avem în această perioadă.

Vreme în continuare rece, atât pe parcursul dimineților, cât și noapte, iar ziua vreme normală din punct de vedere termic, cu maxime între 2-5 grade", a anunțat meteorologul ANM, Raul Ilea, la Antena 3 CNN.

După ninsori, vine frigul în România

După ninsorile abudente de sâmbăta, ne așteaptă nopți și dimineți geroase cu temperaturi minime care vor coborî spre -18 grade în depresiuni, -10...-8 grade în nordul Munteniei și în Transilvania.

Duminica, vremea va fi rece, geroasã dimineaţa şi noaptea, local în centru, sud şi est. Cerul va fi variabil la senin, temporar cu unele înnorãri pe parcursul zilei în nord-estul teritoriului, unde izolat vor fi posibile ninsori slabe. Îndeosebi dimineaţa şi noaptea, va fi nebulozitate stratiformã sau ceaţã cu depunere de chiciurã, local în regiunile sudice şi pe arii restrânse în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua în Moldova, pe litoral şi în Carpaţii de Curburã, ce vor atinge viteze la rafalã în general de 35...55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -2 şi 6 grade, iar cele minime se vor situa între -13 şi -2 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã în jurul a -18 grade.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi Carpaţilor de Curburã, iar spre sfârşitul nopţii şi în nord-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã spre -18 grade.

Săptămâna viitoare vom avea parte de un nou val de precipitații slabe cantitativ, ninsori și lapoviță în vest, nord-vest, centru și la munte, vânt puternic la munte cu rafale de peste 70 - 90 km/h pentru luni seara, marți.

Temperaturi minime prognozate pentru duminică dimineața:

-18 grade Miercurea Ciuc
-18 grade Toplița
-18 grade Întorsura Buzăului
-13 grade Sfântu Gheorghe CV
-13 grade Brașov
-11 grade Sibiu
-11 grade Târgoviște
-9 grade București - Băneasa
-9 grade Ploiești
-8 grade Focșani
-8 grade Bacău
-8 grade Cluj

 

 

×
Subiecte în articol: ger meteo ninsori prognoza meteo anm