x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea în următoarele patru săptămâni: Căldură în sud și în vest, precipitații în nord

Vremea în următoarele patru săptămâni: Căldură în sud și în vest, precipitații în nord

23 Iul 2021   •   09:32
Vremea în următoarele patru săptămâni: Căldură în sud și în vest, precipitații în nord

Meteorologii anunță că în următoarele patru săptămâni temperaturile vor fi ridicate în toată țara, dar mai ales în sud și în vest. Totuși, ploile nu dispar și este posibil să apară în special în regiunile nordice.

În săptămâna 26.07.2021 – 2.08.2021 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toată țara. Totuși, cel mai cald va fi în sud-vestul țării. În aceeași perioadă va ploua mai mult decât în mod normal în nord-vest, susțin specialiștii.

Apoi, în săptămâna 2.08.2021-9.08.2021, temperaturile medii ale aerului vor fi normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în nord și nord-est, precizează specialiștii.

În săptămâna 9.08.2021-23.08.2021 temperatura medie a aerului va avea valori normale în toată țara. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 16.08.2021 – 9.08.2021 mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în aproape toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în sud-vest.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Specialiștii atrag atenția că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vremea