x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ești pregătit pentru o relație poliamoroasă? 5 semne că tu și partenerul tău sunteți gata pentru amor cu alte persoane

Ești pregătit pentru o relație poliamoroasă? 5 semne că tu și partenerul tău sunteți gata pentru amor cu alte persoane

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2024   •   06:40
Ești pregătit pentru o relație poliamoroasă? 5 semne că tu și partenerul tău sunteți gata pentru amor cu alte persoane
Sursa foto: Hepta

În contextul creșterii popularității relațiilor poliamoroase, terapeutul sexual Shamyra Howard împărtășește câteva semne care indică pregătirea sau nepregătirea unui cuplu pentru a explora nonmonogamia.

Sexologul Shamyra Howard a împărtășit cu Business Insider semnele care arată că partenerii pot fi - sau nu - pregătiți să înceapă să exploreze relațiile poliamoroase.

Semne că sunteți gata să încercați poliamorul:

Alinieri în dorințe: Ambii partenerii doresc aceleași lucruri din deschiderea relației, fie că este vorba de adăugarea unei a treia persoane în cuplu sau explorarea relațiilor separate.

Conexiune solidă: Există o conexiune emoțională solidă în relația actuală

Lipsa rănilor emoționale deschise: Nu există răni emoționale deschise, cum ar fi înșelarea sau trădarea, care ar putea afecta încrederea sau legătura dintre parteneri.

Probleme sexuale nerezolvate: Dacă există diferențe sexuale nerezolvate în cadrul relației, poliamorul poate fi o opțiune pentru a satisface aceste nevoi.

Stiluri de atașament sigure: Ambii parteneri au stiluri de atașament sigure, simțindu-se în siguranță în relație și confortabili să fie independenți emoțional.

6 semne că nonmonogamia nu este pentru relația ta în acest moment

"Poliamorul nu este pentru toată lumea", a spus Howard.

Vrei să-ți repari conexiunea cu partenerul existent sau ceva nu merge bine în relația ta și crezi că încercarea poliamoruluiia va rezolva problema - nu va fi așa, a spus Howard.

Există răni emoționale deschise - în special dacă a existat o trădare. "Deși unii trișori în serie ar putea găsi că poliamorul se potrivește mai bine cu valorile lor decât monogamia, poliamorul nu este antidotul pentru înșelare, așa că trebuie să abordezi ceea ce cauzează trădatrea înainte de a încerca să deschizi relația", a spus ea.

Vă simțiți inconfortabil atunci când partenerul este implicat îndeaproape cu altcineva sau vedeți intimitate între partener și altcineva. Howard a spus că poliamorul s-ar putea să nu fie pentru tine în acest moment - dar poți depăși gelozia văzând-o ca pe o emoție normală, care este temporară și nu trebuie să-ți dicteze comportamentul.

Unul dintre parteneri vrea doar să facă sex cu altcineva. "Oamenii își deschid relațiile pentru sex tot timpul, dar dacă nu este o dorință reciprocă, probabil că nu este ceva ce ar trebui să explorați în acest moment", a spus Howard.

Aveți un stil de atașament anxios. Spre deosebire de un stil de atașament sigur, atașamentul anxios înseamnă că s-ar putea să fii extrem de dependentă de un partener, să ai dificultăți în a avea încredere în el sau să ai o stimă de sine scăzută, potrivit lui Christie Kederian, psiholog și terapeut în căsătorie și familie.

Unul dintre parteneri se simte constrâns sau forțat să încerce poliamorul. Ar trebui să fie plăcută și consensuală pentru toată lumea, a conchis Howard.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: relații poliamoroase atașamente