x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Pe urmele mele, pas cu pas. Trenul Rovos

Pe urmele mele, pas cu pas. Trenul Rovos

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   06:00
Pe urmele mele, pas cu pas. Trenul Rovos

Dragii mei cu Jurnalul sub braț, aproape de necrezut numărul de cititori care vor să știe cât mai multe despre Africa reală. Le mulțumesc celor care au ales vorbe bune să mă roage să mai scriu. Nu am cum să-i refuz pe dragii mei cu Jurnalul sub braț de la pagina 22.

Da, mulți își amintesc despre călătoria mea absolut fantastică cu cel mai luxos tren din lume, prin Africa. Să ai un adevărat apartament cu baie cu cadă în tren este, cred, foarte rar. Pentru călătoria în detaliu, vă rog mult să citiți arhiva Jurnalului Național, care se găsește la adresa www.jurnalul.ro. Azi o să vă spun câteva frânturi de poveste, tocmai pentru a vă incita imaginația și a vă determina să „răscoliți” și în arhivă. 

Rovos, așa se numește trenul. Era așteptat de multă lume în gările unde era anunțat că va opri. Peroanele erau mereu pline. Mai ales de copii. Coboram și deveneam un Moș Crăciun cu sacul plin de dulciuri. Multe peroane erau „îngropate”, așa că geamul era la nivelul oamenilor. Trăgeam draperia ca se vadă în interior, să se bucure și ei, să viseze și ei. Pe peron așteptau copii curat îmbrăcați, politicoși și uneori îndatoritori. Coboram, mă așezam pe o bancă în gară și, înconjurat de copii, făceam poze și nu uitam pe niciunul când era vorba de mici daruri. Aproape toți aveau, la rândul lor, câte ceva în mână pentru a-mi oferi. De regulă, fructe. 

O aventură extraordinară în acest tren, dragii mei. Să stai întins în pat (ca acasă) și să te uiți pe fereastră cum animalele din junglă aleargă în paralel cu tine. Fantastic. Nici o mie de vacanțe în Dubai nu egalează așa ceva. Trenul are vagoane cu apartamente sau cabine de lux pe diferite categorii, iar turiștii sunt numai unul și unul. Toți veseli, relaxați și foarte bine educați. Apoi un restaurant modern, altul de epocă și un bar afară, pe o platformă deschisă. Un vis. 

Dragii mei o să vă ofer și câteva poze, îndemnându-vă să găsiți mai multe în arhiva online a Jurnalului. 

Noi ne vedem vinerea viitoare, în pace, siguranță și cu sănătate. Doamne ajută!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: africa trenul rovos