x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți. Transportul rutier și feroviar din Germania, grav afectat de ninsori

Atenție unde călătoriți. Transportul rutier și feroviar din Germania, grav afectat de ninsori

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2023   •   15:20
Atenție unde călătoriți. Transportul rutier și feroviar din Germania, grav afectat de ninsori
Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în landul german Bavaria că, din cauza ninsorilor abundente din noaptea de 1-2 decembrie, există perturbări semnificative ale transporturilor aeriene și rutiere.

Mai multe aeroporturi au fost nevoite să își limiteze operațiunile, ceea ce a determinat anularea a numeroase curse, precum și dificultăți majore în gestionarea logisticii aferente zborurilor deja aterizate (preluare pasageri și bagaje ș.a.).

De asemenea, pe drumuri se circulă cu dificultate, astfel încât autoritățile responsabile din capitala de land, München, au recomandat populației să rămână în locuințe și să evite, pe cât posibil, deplasările care nu sunt absolut necesare.

Cetățenii români pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la München, +49 89 553307 sau +49 89 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență: +491602087789.

×
Subiecte în articol: ninsori germania transport