x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cel mai bine păstrat secret al Deltei Dunării

Cel mai bine păstrat secret al Deltei Dunării

de Alexandru Nastase    |    07 Iun 2009   •   00:00
Cel mai bine păstrat secret al Deltei Dunării
Sursa foto: Lucian Alecu/Jurnalul Naţional

Inaugurată în 2005, cea mai luxoasă ministaţiune din Delta Dunării îşi aşteaptă şi în acest an turiştii, oferindu-le, la preţuri speciale, servicii de cea mai bună calitate.



Complexul Delta Nature Resort, o mini-staţiune de cinci stele complet ecologică, aflată la marginea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, şi-a redeschis de curând porţile.

OFERTĂ SPECIALĂ PENTRU ACEASTĂ VARĂ. Criza financiară internaţională i-a determinat pe managerii resort-ului, un grup de investitori români şi britanici, să pregătească un pachet de oferte speciale pentru sezonul de vară 2009. Astfel, clienţii care vor vizita complexul de vile ecologice de cinci stele de la Somova (judeţul Tulcea) vor beneficia de servicii de lux la aceleaşi preţuri ca la hotelurile şi pensiunile obişnuite din Delta Dunării. O noapte de cazare într-o vilă din complexul Delta Nature Resort costă în timpul săptămânii doar 81 de euro, acelaşi preţ putând fi regăsit, de exemplu, şi la hotelurile din Tulcea, dar şi la alte baze de turism din Delta Dunării. Oferta specială a dat deja roade, turiştii făcându-şi deja rezervări pentru ministaţiunea de la Somova. Gândit ca o oază de relaxare pentru turiştii de cinci stele, baza turistică de la Somova beneficiază de dotări moderne. Delta Nature Resort a fost construită chiar pe malul complexului de lacuri Somova-Parcheş, la 30 de kilometri vest de Tulcea, special pentru a minimiza impactul asupra mediului din cea mai valoroasă Rezervaţie a Biosferei de pe teritoriul Româ­niei.

4948-93639-vs_hk2f0142copy.jpg
Victor Stroe | Jurnalul Naţional 

RESPECT PENTRU NA­TURĂ ŞI BIODIVERSITATE. Potrivit managerului Virgil Munteanu, arhitecţii au gândit totul astfel încât complexul să fie tradiţional, dar modern în acelaşi timp, pentru ca turistul să simtă natura, dar să beneficieze de tot confortul necesar. Delta Nature Resort se află în vecinătatea unor valoroase colonii de păsări, dar la fel de aproape de surse de aprovizionare sau de un spital, pentru cazurile în care turiştii ar avea nevoie. Resort-ul beneficiază de 30 de vile, sală de conferinţe, sală de sport, piscină, terenuri de tenis şi debarcader propriu, putând însemna opţiunea ideală pentru turiştii care vor să petreacă o minivacanţă sau chiar un concediu în Delta Dunării. După cum se ştie, în Rezervaţie există nu mai puţin de 19 trasee pentru turişti şi, potrivit legilor care guvernează Delta Dunării, aceste trasee trebuie înlocuite la anumite intervale de timp, pentru a da posibilitatea naturii, mai ales biodiversităţii, să se refacă după impactul oamenilor. Din respect pentru natură şi pentru Rezervaţia Biosferei, administratorii bazei de tu­rism de la Somova au ales să nu-i ducă pe turiştii care se cazează în complexul de cinci stele în acele zone din Deltă care prezintă deja probleme serioase. Inclusă în catalogul celor mai importante hoteluri de lux din lume, ministaţiunea de lângă Tulcea este singurul complex turistic 100% din România. De la inaugurarea sa, mii de turişti i-au trecut pragul, zecii de companii şi-au lansat acolo noi produse, iar directori şi personal din condu­cerea unor mari concerne internaţionale au petrecut vacanţe sau week-end-uri la Somova.

×