x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Excursie din Marmaris în oraşul Dalyan

Excursie din Marmaris în oraşul Dalyan

22 Iul 2013   •   11:46
Excursie din Marmaris în oraşul Dalyan
Daca ai ales ca destinatie de vacanta Marmaris, Turcia, nu trebuie sa ratezi excursia in Delta Dalyan. Plaja broastelor testoase, bai de namol si sulf, peisaje mirifice si relaxare totala – iata doar o parte din ceeea ce iti poate oferi o coaziera in aceasta zona.

Oraselul Dalyan se afla in provincia Mugla, intre Marmaris si Fethiye. Este situat de-a lungul Canalului Dalyan (Dalyan Cayi), care uneste lacul Koycegiz de Marea Mediterana, serpuind de-a lungul muntilor Kariei. In centrul orasului, te poti plimba prin Piata Centrala si pe Strada Principala (Maras Cadesi). In piata, vei vedea Moschea, Statuia Caretta (cu doua testoase) si o mica statuie a lui Ataturk.
Cele mai importante activitati au loc pe raul Dalyan Cayi, care este traversat de multe ambarcatiuni ticsite cu turisti. De aici poti porni intr-o croaziera in Delta Dalyan. Panorama este minunata: apa albastra si limpede, stanci din loc in loc si maluri pline de paduri de pini.

In Delta Dalyan vei fi coplesit de frumusetea peisajelor. Pe drum vei intalni un mic strand natural, unde te poti rasfata cu doua tipuri de terapii naturiste: o baie de namol natural si o baie cu apa calda si sulfuroasa. Baile cu namol sunt benefice pentru intretinerea si regenerarea epidermei, au capacitatea de a intinde pielea , tratand ridurile fine. In baia sulfuroasa nu este bine sa stai mai mult de 10 minute si nu este recomandata celor cardiaci. Spre pranz, poti face o oprire la un restaurant cochet, unde vei savura preparate delicioase din peste.
Punctul culminant al excursiei este Iztusu, plaja broastelor testoaselor, locul unde se intalnesc cele doua mari, Egee si Mediterana. Pe aceasta plaja, testoasele Caretta Caretta vin in fiecare an pentru a-si depune ouale. Din acest motiv, plaja este considerata zona protejata si a fost interzisa construirea hotelurilor in aceasta zona. Vei gasi aici nisip fin, dar si cu sezlonguri si umbrelute din stuf. Poti inota in apa calda si limpede, cu valuri inspumate, bucurandu-te de panorama deosebita a plajei inconjurata de munti.

Oferta sejur Marmaris
Hotel Sun Maris Central 3* - de la 329 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro



×
Subiecte în articol: oferta sejur Marmaris