x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Maimuțele dintr-un oraș thailandez sunt agresive cu turiștii și localnicii

Maimuțele dintr-un oraș thailandez sunt agresive cu turiștii și localnicii

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2024   •   18:40
Maimuțele dintr-un oraș thailandez sunt agresive cu turiștii și localnicii
Sursa foto: Hepta

Armata va interveni în orașul Lopburi din Thailanda deoarece maimuțele alungă turiștii și terorizează localnicii. De asemenea, poliția locală a înființat un departament special. Maimuțele fură și distrug lucruri, și sunt agresive cu oamenii.

Maimuțele din Lopburi au fost tolerate deoarece reprezintă un simbol al orașului. Totuși, în ultima perioadă, acestea s-au înmulțit foarte mult și au devenit o problemă pentru comunitate. Conform statisctilor oficiale, în oraș trăiesc 2.500 de maimuțe, dar este posibil ca numărul să fie mult mai mare.

Deoarece s-au înmulțit, în special în timpul pandemiei COVID 19, animalele găsesc hrană din ce în ce mai greu și astfel au devenit agresive, potrivit Sky News. Maimuțele se bat între ele, atacă oameni și intră în magazine și în case. Turiștii au început să ocolească orașul, iar unii localnici s-au vaccinat împotriva bolilor purtate de maimuțe. La unele magazine au fost montate grilaje de metal care se închid și se deschid după fiecare client, pentru a opri accesul maimuțelor.

Poliția locală a înființat un departament special. Polițiștii sunt dotați cu praștii cu rol de descurajare. De asemenea, a fost solicitat ajutorul rangerilor dotați cu puști cu tranchilizante. Aceștia vizează masculii alfa pe care îi mută în zone îndepărtate în speranța că astfel o să dispară și grupurile lor. Totuși, experții avertizează că maimuțele sunt foarte deștepte și de multe ori anticipează capcanele oamenilor.

În curând, în zonă va interveni și armata regală thailandeză. Conform planului, militarii vor face o captură în masă și vor duce maimuțele în adăposturi sau le vor steriliza.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: maimuţe thailanda lopburi