x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Sporturi extreme, turism extrem

Sporturi extreme, turism extrem

de Magda Cristina Ursache    |    19 Apr 2010   •   00:00

Cei care îndrăgesc sporturile extreme sunt mereu în căutarea de noi provocări şi nu ezită să "călărească" mapamondul ca să ajungă acolo unde acest tip de activităţi care ridică la maxim adrenalina pot fi practicate. Unii dintre aceşti pasionaţi - pe care nici nu ştii bine dacă să îi încadrezi la categoria sportivi, turişti sau... nebuni - cheltuie adeseori sume impresionante pentru a întreprinde aceste călătorii.

Sunt deja celebre grupurile de surferi care dau roată Pacificului în căutarea celor mai înalte valuri pentru surfing. Iată însă că, de la o vreme, un alt sport extrem ajunge să fie tot mai căutat, iar locurile unde poate fi practicat devin destinaţii turistice inedite. Este vorba despre sandboard - un fel de snowboard pe nisip - cu particularitatea că varianta extremă a acestui sport presupune practicarea lui pe... nisip vulcanic. În vogă printre turiştii/sportivii din Statele Unite, Australia sau America de Sud, sandboard-ul are de câţiva ani o destinaţie neconvenţională, exotică şi... extremă: vulcanul Cerro Negro, din Nicaragua - un vulcan încă activ, a cărui ultimă erupţie a avut loc în anul 1999. Pârtia de nisip vulcanic are o lungime de 732 m, suficientă cât să înfierbânte spiritul şi să ridice adrenalina curajoşilor care au ales să alunece de acolo, la vale, pe o placă.

Cum locaţia nu e prea la îndemână, totul este foarte scump, de la cazare, până la mijloacele de transport cu care acest gen special de turişti ajunge pe buza vulcanului. Mai în glumă, mai în serios, se spune că următoarea destinaţie de lux a acestor vilegiaturişti va fi Islanda. Numai să se mai răcească puţin cenuşa vulcanică!

×
Subiecte în articol: curiozitĂŢi