x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Tenerife – insula cu delicatese canariene si shopping fara taxe

Tenerife – insula cu delicatese canariene si shopping fara taxe

28 Mar 2013   •   15:33
Tenerife – insula cu delicatese  canariene si shopping fara taxe

Tenerife detine reteta pentru o vacanta relaxanta: plaje cu nisipuri vulcanice, mini croaziere pentru admirarea delfinilor si excursii intr-un parc national dominat de un vulcan devenit vedeta in filmele de la Hollywood. In orice colt al insulei, te rasfeti cu cea mai buna paella, cu sosuri picante si cocktailuri exotice care iti fac pofta de petrecere pe plaja.

El Teide – simbolul insulei

Daca  va petreceti vacanta in Tenerife, trebuie sa includeti pe lista locurilor de vizitat si cel mai inalt munte din Spania, vulcanul El Teide devenit imaginea emblematica a insulei. Vechile legende ale nativilor Guanches spun ca diavolul a rapit-o pe zeita luminii si a soarelui si a inchis-o in adancurile vulcanului, lasand lumea in intuneric. Locuitorii Guanches au cerut indurare zeitatii lor supreme care a eliberat zeita si l-a ferecat pe diavol in munte. Peisajul cu aspect selenar este impresionant si veti ramane cu amintirea de neuitat a rocilor in nuante de ocru, negru, ruginiu, bej. Atrasi de frumusetea si misterul locului, regizorii de la Hoolywood au venit aici pentru a filma scene din Războiul Stelelor si Planeta Maimutelor. Luati-va haine  groase, pentru ca la 3.700 de metri e frig chiar si in mijlocul verii. Romanticii pot merge pe El Teide intr-o excursie nocturna in cadrul careai vor afla secretele boltei stelare  si vor putea lua o cina tipic canariana.  

Puerto de la Cruz – shopping la reducere

Ce poate fi mai tentant intr-o vacanta decat sa vizitezi locuri frumoase si sa faci shopping? Destinatie turistica de top, Puerto de la Cruz, este situata in nordul insulei. Orasul vechi pastreaza inca parfumul vremurilor coloniale, cu strazile pietruite si casele vechi perfect intretinute. In Plaza Charco, vei gasi numeroase standuri cu migdale in caramel, vata de zahar, prajiturele de casa si buticuri cu bijuterii si haine. Amatorii de branzeturi nu pot pleca de pe insula fara Arico sau Benijos, branzeturile din lapte de capra cu gust fin si aroma inconfundabila. In Centrul Comercial Martianez veti gasi parfumuri, haine si incaltaminte de la firme cunoscute la preturi incredibil de mici, pentru ca insula este scutita de taxe.

Oferte Tenerife

Hotel Diamante Suites 4* - de la 575 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 6 nopti cazare cu pensiune completa, apa si vin la masa, asistenta turistica pe perioada sejurului.

Hotel Mediterranean Palace 5* - de la 672 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 6 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica pe perioada sejurului.
Christian Tour, www.christiantour.ro


×
Subiecte în articol: oferte Tenerife