x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 rase de câini care adoră să stea în preajma oamenilor

10 rase de câini care adoră să stea în preajma oamenilor

de Anastasia Paul    |    23 Ian 2024   •   19:45
10 rase de câini care adoră să stea în preajma oamenilor
Sursa foto: Hepta

Legătura dintre oameni și câini este extrem de  veche, caracterizată prin loialitate, companie și afecțiune reciprocă. În timp ce toți câinii sunt cunoscuți pentru devotamentul față de familiile lor, unele rase manifestă o preferință aparte pentru compania oamenilor.

Această preferință este adesea înrădăcinată în contextul istoric al rasei, temperamentul și rolul pentru care au fost crescuți. 

Iată 10 rase de câini care adoră să stea în preajma oamenilor:

1. Cavalier King Charles Spaniel
Au fost crescuți, din punct de vedere istoric, pentru regalitatea britanică, iar această moștenire le-a impregnat cu o preferință profundă pentru compania umană. Acești câini se bucură de afecțiunea și atenția din partea familiilor lor și sunt cunoscuți pentru natura lor blândă și afectuoasă. Preferința lor pentru compania oamenilor este evidentă în tendința lor de a-și urma stăpânii prin casă, preferând adesea să stea în brațele lor decât să se joace cu alți câini.

2. Ogar

În pofida faptului că sunt cunoscuți pentru priceperea lor la curse, sunt surprinzător de afectuoși și blânzi cu oamenii. Ei tind să formeze legături puternice cu proprietarii lor. Ogarii sunt de obicei calmi și rezervați, trăsături care îi fac mai înclinați spre o companie liniștită cu oamenii, decât spre joaca zbuciumată cu alți câini.

3. Shih Tzu
Crescut inițial pentru a fi un câine de companie în curțile imperiale chineze, Shih Tzu este o altă rasă care demonstrează o preferință puternică pentru compania umană. Acești câini sunt cunoscuți pentru natura lor afectuoasă și prietenoasă. Ei caută adesea interacțiunea oamenilor și sunt cei mai fericiți atunci când sunt cu familia lor, manifestând adesea mai puțin interes în interacțiunea cu alți câini.

4. Maltez
A fost un câine de companie de secole, iar această istorie se reflectă în atașamentul lor puternic față de oameni. Sunt cunoscuți pentru natura lor afectuoasă și tendința de a forma legături puternice cu stăpânii lor. Preferă adesea compania oamenilor decât altor câini, bucurându-se să fie răsfățați și îndrăgiți de oameni.

5. Bulldog francez
Sunt cunoscuți pentru natura lor afectuoasă și sociabilă, formând adesea atașamente puternice față de oameni. Ei prosperă în interacțiunea cu oamenii și pot deveni destul de atașați de proprietarii lor. Se știe că bulldogii francezi preferă compania oamenilor față de alți câini, căutând adesea atenția și afecțiunea umană.

6. Mops
Sunt o rasă care prosperă pe baza companiei oamenilor. Sunt cunoscuți pentru natura lor jucăușă și afectuoasă, și formează adesea legături puternice cu membrii familiei lor. Le place să fie în centrul atenției și pot arăta o preferință pentru petrecerea timpului cu oamenii decât să se joace cu alți câini.

7. Chihuahua
Sunt cunoscuți pentru loialitatea și atașamentul puternic față de proprietarii lor. Ei preferă adesea compania oamenilor și pot fi destul de protectori cu membrii familiei lor. Sunt de obicei mai interesați de interacțiunea umană decât de a se juca cu alți câini și caută adesea compania stăpânilor lor.

8. Bichon Frise
Este o rasă veselă și afectuoasă, cunoscută pentru dragostea pentru oameni. Acești câini sunt adesea foarte sociabili cu oamenii și pot forma atașamente puternice față de membrii familiei lor. Preferă de obicei compania oamenilor decât altor câini, bucurându-se să fie implicați în activități și interacțiuni de familie.

9. Ogar italian
Ogarul italian este, de asemenea, cunoscut pentru natura sa afectuoasă și preferința pentru compania umană. Acești câini formează legături puternice cu stăpânii lor și preferă adesea confortul și compania oamenilor decât a altor câini. Ogarii italieni sunt blânzi și afectuoși și se bucură de interacțiunea umană.

10. Teckel
Sunt cunoscuți pentru natura lor îndrăzneață și plină de viață dar au și o preferință puternică pentru compania oamenilor. Acești câini formează adesea legături profunde cu stăpânii lor și sunt cunoscuți pentru loialitatea și afecțiunea lor. Le place de obicei să fie aproape de proprietarii lor și pot manifesta mai puțin interes în socializarea cu alți câini, notează iheartdogs.com.

 

×
Subiecte în articol: caini rase oameni