Completarea vine din partea funcționalității, deoarece, pe lângă design și conceptul de amenajare, în baie trebuie să integrezi obiecte sanitare, spații pentru depozitare și, dacă locul ne permite, o mașină de spălat. De cele mai multe ori, spațiul pe care îl avem la dispoziție este redus, ceea ce crește riscul de aglomerare, astfel încât aspectul și ambientul din cameră vor avea de suferit.
În primul rând, începe cu realizarea unei schițe. Procesul de renovare va decurge conform planului dacă întocmești un plan în care să incluzi toate elementele necesare. Desigur, sunt mari șanse ca, pe parcurs, planul inițial să sufere anumite modificări, însă vei avea o bază concretă pentru dezvoltarea unor noi idei. Dacă ai nevoie de puțin ajutor pentru planificare, urmează propunerile noastre pentru o baie modernă și deosebită.
Alege un stil care te caracterizează
Înainte să pornești la drum, gândește-te ce fel de stil se potrivește băii tale, luând în calcul dimensiunea camerei, obiceiurile personale și preferințele cromatice. De cele mai multe ori, dimensiunea limitată a încăperii este privită asemenea unui dezavantaj, care te va împiedica să-ți dezvolți creativitatea. Ei bine, secretul constă în alegerea unui stil minimalist, ce vizează integrarea unui număr redus de obiecte multifuncționale și montarea polițelor pe suprafața pereților, pentru sporirea spațiilor utile în depozitare. În ceea ce privește culoarea, paleta cromatică a stilului minimalist iese în evidență prin culori neutre, care măresc din punct de vedere optic încăperea.
Situația se schimbă atunci când trecem la o baie mare, deoarece ne bucurăm de mai multă libertate în aranjare și depozitare. Așadar, poți miza pentru un stil clasic, cu oglinzi mari și corpuri de sticlă, un stil vintage, decorat prin accente florale intense și mobilier impunător realizat din lemn, sau chiar modern, unde designul formelor geometrice prinde contur.
Dă personalitate băii prin mobilier și obiecte sanitare
Ca o urmare firească a lucrurilor, mobilierul ales trebuie să fie în acord perfect cu stilul încăperii, pentru a te bucura de un aspect plăcut și confortabil. Cromatic, nuanța de alb este cel mai des întâlnită în rândul obiectelor sanitare, deoarece oferă un plus de dinamism și se potrivește cu restul elementelor decorative. Din punctul de vedere al rezistenței în timp, optează în favoarea materialelor durabile la umezeală, acoperite cu un strat generos de lac protector. Dacă vrei să câștigi spațiu suplimentar pentru depozitarea diverselor produse cosmetice sau a prosoapelor, poți să iei în calcul poziționarea unor cabinete sau dulapuri încastrate pe suprafața peretelui.
În plus, pentru instalarea eficientă a obiectelor sanitare, alege teava din cupru. Având o durată de viață nelimitată, țeava beneficiază de rezistență la presiune și temperaturi înalte.
Folosește elemente decorative și funcționale
Completează designul băii tale prin intermediul elementelor decorative. Fie că ne referim la un coș de rufe colorat în tonuri puternice sau neutre, câteva lumânări parfumate așezate lângă cadă, un suport inedit pentru păstrarea periuței de dinți, un calorifer port-prosop, util pentru încălzirea camerei sau uscarea hainelor, aspectul total al camerei va căpăta un ton confortabil și odihnitor.
Pentru un plus de culoare și prospețime, include câteva plante verzi. Recunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului, plantele sunt o pată de culoare binevenită în orice stil.
Una dintre cele mai importante și utilizate camere din casă, baia este spațiul perfect pentru un moment de răsfăț. În procesul de amenajare, ține cont de gusturile tale și bucură-te de acest proiect creativ!
Sursă foto: Shutterstock.com