x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 cele mai leneșe rase de câini. Nu au nevoie de prea multe plimbări

5 cele mai leneșe rase de câini. Nu au nevoie de prea multe plimbări

de Anastasia Paul    |    14 Noi 2023   •   21:30
5 cele mai leneșe rase de câini. Nu au nevoie de prea multe plimbări
Sursa foto: Hepta

Rasele de câini leneși nu sunt pentru toată lumea. Dacă vrei aventură în aere liber, cu siguranță aceste rase somnoroase nu sunt cele mai potrivite. 

Pe de altă parte, pentru cei care cred că ziua perfectă include o ceașcă fierbinte de ceai, o carte bună și un ghem de blană pe canapea, aceștia par câinii perfecți. 

Un studiu recent arată că majoritatea proprietarilor de câini preferă să se ghemuiască cu animalele lor de companie peste partenerii lor. Așadar, este un lucru bun că aceste rase leneșe stau pe loc pentru a primi îmbrățișări.

Câinii leneși pot fi ușor de crescut, deși proprietarii vor trebui să se asigure că fac totuși suficient exercițiu și nu mănâncă în exces. În afară de asta, rasele cu energie mai scăzută se mulțumesc să-și petreacă ziua relaxați.

Iată cele mai leneșe rase de câini:

1. Pechinez
Acest câine a fost crescut pentru afecțiune și companie, așa că pot fi asemănați cu pernele care sforăie. Sub toată blana aceea se află un partener fermecător care este fericit fără curte. Micii câini au trăit inițial în palatele chinezești, dar omologii lor moderni se vor mulțumi cu mai puțin decât regalitatea. Pechinezul s-a născut astfel pentru a fi tovarășul tău dulce și comic. Natura lor dulce și nivelul scăzut de energie îi fac unul dintre cei mai buni câini leneși.

2. Bulldog englez
Acest câini este renumit pentru că le place să doarmă mult. Bulldogii englezi sunt foarte iubiți de stăpânii lor. Ei preferă confortul canapelei, sunt destul de leneși și tind să se supraîncălzească de la prea mult efort. Sunt câini răbdători și amabili cărora le place să se relaxeze cu stăpânii lor. Deoarece sunt brahicefalici (au nasul scurt, înfundat), nu pot face exerciții fizice intense. O plimbare rapidă prin parc este suficientă. Însă are nevoie de puțină stimulare pentru a evita problemele de sănătate legate de obezitate.

3. Bassett Hound
Are fața căzută și urechile lungi, care atârnă pe jos. Picioarele sunt scurte iar corpul lung, așa că este ușor de înțeles de ce acestor câini le place să stea pe loc. Atunci când nu adulmecă ceva pe stradă, este foarte relaxat și preferă să stea trântit pe canapea, așteptând cu răbdare următoarea gustare.  Easte foarte prietenos cu alte animale de companie și copii. Ochii lor dulci le arată personalitatea blândă.

4. Marele Danez
Marmaduke și Scooby Doo sunt doi mari danezi din povești. Câinii mari au nevoi diferite față de verii lor mai mici. La fel ca multe rase de câini giganți, aceștia sunt câini leneși cu metabolism lent. Dorm peste 20 de oe în fiecare zi. Spre deosebire de alte rase mari, marii danezi își fac prieteni ușor și rămân răbdători chiar și cu copiii. Dacă nevoile de exerciții sunt îndeplinite, este un însoțitor calm, maiestuos, care adoră osă stea pe canapea.

5. Bulldog francez
Este una dintre cele mai populare rase printre persoanele care locuiesc în apartamente. În afară de dimensiunea lor compactă, acești câini cu urechi de liliac nu au nevoie de mult exercițiu în aer liber. Deși le place să participe la sporturi canine, fețele lor plate înseamnă că nu ar trebui să li se permită să facă efort, mai ales pe vreme caldă. Poți aduce un francez la birou și ei nu vor face mare lucru. Câteva plimbări rapide este tot ce au nevoie cu adevărat.Este un alt câine brahicefalic, ceea ce face ca o scurtă plimbare în jurul blocului să fie un antrenament suficient pentru ei, potrivit studyfinds.org.

 

×
Subiecte în articol: caini lenesi