x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 cele mai ușor de dresat rase de câini

5 cele mai ușor de dresat rase de câini

de Anastasia Paul    |    19 Iul 2023   •   21:30
5 cele mai ușor de dresat rase de câini
Sursa foto: Hepta

Nimic nu este mai îmbucurător pentru iubitorii de câini decât adorația patrupezilor. Legătura pe care unii oameni o pot dezvolta cu animalele lor de companie le permite câinilor să fie dresați pentru a avea o viață mai bună împreună. 

De la trucuri și comenzi simple până la acțiuni care salvează vieți, lista cu primele 5 rase de câini cele mai ușor de dresat evidențiază câțiva patrupezi cu adevărat inteligenți.

Te-ai întrebat vreodată de ce câinii ne iubesc atât de mult? Este în sângele lor. Cercetătorii au descoperit o diferență genetică între câini și lupi, care explică motivul pentru care cel mai bun prieten al omului este atât de plin de dragoste. Cu mii de ani în urmă, oamenii au încercat să hrănească lupii sălbatici pentru a-i folosi la vânătoare și a fi protejați de ei. Unii dintre lupi au acceptat hrana și au devenit strămoșii câinilor domestici. Lupii care au disprețuit mâncarea oamenilor au rămas sălbatici, potrivit studyfinds.org.

Câinii au, fără îndoială, un impact pozitiv asupra vieții stăpânilor lor, dar studiile indică, de asemenea, că aceștia pot fi de ajutor și pentru cartiere întregi. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că zonele unde se află mai mulți câini se confruntă cu mai puține infracțiuni, inclusiv crime și agresiuni. Simplul fapt că mai mulți locuitori își plimbă patrupezii, îi ține departe pe infractori. 

Timpul și dăruirea sunt necesare pentru a dresa un animal de companie și pot avea ca rezultat numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. 

Iată cele mai ușor de dresat rase de câini:

1. Border Collie
Proprietarii de Border Collie spune că aceștia sunt inteligenți și simpatici. Originari din Scoția și Anglia, ei sunt energici și se descurcă bine cu orice tip de antrenament. Abilitățile Border Collie includ rezolvarea problemelor și adoptarea rapidă a trucurilor și comenzilor. Rasele de câini inteligenți precum Border Collie sunt cunoscute că înțeleg o comandă după o medie de doar 5 repetiții și o respectă cu o precizie de până la 95%.

Blana sa bicoloră, alb și negru, dar există și alte culori, are o textură netedă (scurtă) sau aspră (lungă). Datorită inteligenței sale ridicate și energiei nesfârșite, exercițiile frecvente și stimularea mentală sunt necesare. Totodată, este cel mai bun paznic de la stâna de oi. 

Border Collie este un dependent de muncă deștept. Învață remarcabil de repede ce are de făcut.

2. Ciobanesc german
Ciobănescul german este un câine puternic pentru comandă și acțiune. Deși poate îi lipsește strălucirea și capacitatea de rezolvare a problemelor a Border Collie sau inteligența Pudelului, câinele ciobănesc german nu are egal în versatilitate. Nicio al rasă nu este un câine de oi, droguri, atac, călăuzitor pentru nevăzător și chiar star de cinema.

Nu este astfel de mirare că Ciobanescul german este alegerea poliției, armatei, ghizilor. Inteligența lor ridicată, temperamentul echilibrat și loialitatea fac din aceast câine unul ușor de antrenat. Sunt ateltici, loiali, curajoși și grozavi pentru familii. 

3. Golden Retriever
Golden Retriever este o rasă deosebit de iubită în SUA deoarece sunt afectuoși, loiali și ușor de dresat. Au fost crescuți pentru a-i mulțumi pe oameni. Inițial era câine de vânătoare și s-a străduit să fie cel mai bun partener de vânătoare.  pentru proprietarii lor în timp ce erau la vânătoare. Dispoziția lor însorită și natura loială îl fac un câine de familie grozav. Inteligența lor este ridicată, sunt ascultători, afectuoși, blânzi, cu o latură distractivă. Nu va fi niciodată un moment plictisitor în casă cu ei. Nu este foarte îndemânatic însă la probele pe terne și la vânătoare dar are abilități sociale excelente. 

4. Pudel standard
Unii oameni s-ar putea gândi automat la pudelii de jucărie ca fiind un animal de companie grozav, în timp ce uită că pudelul standard este o rasă uimitoare. Sunt cunoscuți pentru părul lor creț și comportamentul regal. Dar nu lași aspectul lor frumos să te păcălească, această rasă este mult mai mult decât o bomboană pentru ochi. De asemenea, se întâmplă să fie incredibil de inteligenți. Iar sub acea blană lânoasă se află un câine foarte atletic. În plus, blana pudelului este hipoalergenică.

Este un câine agil, versatil, care învață repede comenzile.

5. Labrador Retriever
A fost câine de vânătoare și pescuit. Această rasă tânjește la interacțiunea umană și poate arăta o inteligență și o personalitate remarcabile. Totodată, este și un câine de familie, fiind extrem de ușor de dresat. Inițial erau folosiți pentru vânătoarea de rațe. Sunt activi și învață trucuri, cum ar fi să înoate pentru a recupera jucăria. 

SUnt foarte loiali, blânzi, ascultători și învață repede. 

 

×
Subiecte în articol: caini dresaj