x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 metode care te ajută să scapi de petele de nuci de pe mâini

5 metode care te ajută să scapi de petele de nuci de pe mâini

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2023   •   23:15
5 metode care te ajută să scapi de petele de nuci de pe mâini
Sursa foto: Hepta

Nucile sunt gustoase și sănătoase dar dacă le culegi din grădină așteaptă-te să te pătezi pe mâini, și chiar pe haine.

Îndepărtarea învelișului umed al nucilor reprezintă o adevărată provocare întrucât petele rămase pe piele ori pe îmbrăcăminte sunt dificil de îndepărtat. 

Coaja verde conține tanin și iod, care lasă urme negre pe degete.  Așa că o soluție ar fi să poți mănuși însă îți va fi mai greu să le cureți și, în plus, acestea se pot rupe. 

Petele nu ies după o simplă spălare cu apă și săpun și durează mult timp până când acestea dispar de pe piele, ceea ce crează un aspect murdar și deranjant. 

Există însă câteva soluții eficiente pentru îndepărtarea lor:

Suc de lămâie

Sucul de lămâie este destul de eficientă pentru îndepărtarea petelor provocate de nuci. Se freacă mâinile cu o jumătate de lămâie și este de preferat ca acesta să fie lăsat să acționeze pe piele câteva minute. Însă dacă ai tăieturi ori zgârieturi, acidul tin lămâie îți va provoca usturime. 

Sare

Și sarea este eficientă pentru începărtarea acestor pete. Se pune o linguriță de sare în palmă și se freacă mâinile. Aceasta este mai eficientă dacă se amestecă și cu sucul de lămâie. Ai grijă însă pentru că si sarea provoacă usturimi dacă ai răni. 

Bicarbonat de sodiu

Se amestecă tot cu zeamă de lămâie, ori oțet, și se obține astfel o pastă. Se freacă pielea cu această soluție și petele dispar!

Pastă de dinți

Pasta de dinți se pune pe o perie ori un burete  abraziv și se freacă mâinile. Se poate adăuga și bicarbonat de sodiu pentru a fi mai eficientă. 

Alcool sanitar

Alcoolul sanitar este eficient dacă petele de la nuci sunt proaspete. Se aplică pe mâini ori pe o cârpă și se șterg bine degetele, scrie ego.ro.

 

×
Subiecte în articol: nuci pete maini degete