x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou!

Afla ce e nou!

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    19 Oct 2006   •   00:00

ALBUM CU MONUMENTE DE ARHITECTURA ROMANEASCA

De putin timp, toti cei interesati de cunoasterea arhitecturii civile din Romania au la indemana un prim mijloc. Albumul Cule. Case boieresti fortificate prezinta in paginile sale monumente de arhitectura romaneasca, care datorita unicitatii lor au fost de curand propuse pentru a fi inscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Culele sunt case fortificate, a caror denumire provine din cuvantul turcesc "kule", care inseamna turn. Au fost construite de boieri si boiernasi pe mosiile lor din Oltenia, pentru a se apara de invaziile cetelor de turci (adalii, carjalii, pazvangii) proveniti din raialele de la Dunare. Raspandirea lor a fost larga pe intreg teritoriul Olteniei si in vestul Munteniei. Albumul marcheaza debutul colectiei Igloo/Patrimoniu, o initiativa laudabila, lansata de Igloo Media, ce-si propune sa abordeze in fiecare an monumente de arhitectura civila si religioasa, importante atat pentru istoria arhitecturii cat si pentru istoria mentalitatilor.


Cula din satul Groserea judetul Gorj. Din zecile, poate sutele, de astfel de case intarite au supravietuit pana astazi doar 18 cule. Jumatate dintre ele, daca nu au avut sansa sa fie transformate in muzee, au cazut in ruina

IMAGINI DIN ATELIERUL LUI BRANCUSI

O veste buna pentru cei care au ratat vizitarea expozitiei "Constantin Brancusi fotograf". Gratie succesului inregistrat, expozitia isi prelungeste popasul la Muzeul National de Arta al Romaniei pana la data de 12 noiembrie. Aceasta poate fi o ocazie nimerita de a dialoga cu opera lui Constantin Brancusi intr-un mod inedit: sculptorul si opera sa in fata aparatului de fotografiat, in lumina atelierelor sale pariziene. Expozitia cuprinde o selectie de 40 de tiraje moderne, dupa fotografiile originale realizate de artist, care infatiseaza aspecte din atelierele sale de la Paris, imagini ale lucrarilor mestesugit si minutios asezate si autoportrete ale sculptorului inconjurat de operele sale.

DECORATIUNI SI CADOURI LA... LA STRADA DECO

Oferta interesanta prezentata de magazinul amplasat la intersectia strazilor Batistei cu Jean Louis Calderon, acopera 12 game: cadouri, decoratiuni, gradina, pentru baie, business deco, lampi, bucatarie, pentru masa, mic mobilier pentru copii, hobby si textile.
Indiferent de caracterul sau (personal sau profesional), un cadou reflecta doua lucruri: pe tine si persoana careia ii este adresat. Oferta prezentata in cadrul magazinului are mare grija de aceste aspecte, ea cuprinzand piese ce pot satisface placerea de a darui cu diverse prilejuri.
La Strada Deco propune obiecte create de designeri celebri pentru marci europene bine cunoscute precum Labar"re, Lexon sau Moulin Roty, pentru care compania detine drepturi exclusive de distributie in Romania.
Piesele de mobilier, semnate Labar"re, au o traditie ce vine tocmai din anul 1879 si sunt inspirate de moda secolelor trecute, revizuita si adaptata la constrangerile timpurilor moderne.
Obiectul Lexon nu este niciodata ceea ce ai fi crezut tu ca e. Sunt obiecte neasteptate care ascund utilizari banale, familiale.
Camera dedicata produselor Moulin Roty te poarta intr-o lume de vis. Incaperea esta intesata cu accesorii utile destinate camerei celor mai mici copilasi, cu jucarii colorate si cu numeroase obiecte de colectie sau decorative.

USCATOR CARE REDUCE TIMPUL ALOCAT CALCARII DIN ACEASTA LUNA SI IN ROMANIA

Cercetarile in randul consumatorilor arata faptul ca activitatea de calcare a rufelor este considerata cea mai lunga si neplacuta dintre activitatile casnice, consumand pana la 68% din timpul necesar pentru a avea haine curate si gata de purtat. In plus, calcatul rufelor presupune nu doar pricepere si tehnici specifice, ci si timp si mult spatiu.
Electrolux a lansat in aceasta luna pe piata de la noi un aparat electrocasnic foarte util, pentru ca reduce timpul alocat acestei activitati. Este vorba despre uscatorul de rufe Iron Aid Steam System. Dotat cu un ciclu special de expunere la curentii de abur si proiectat sa reduca si sa elimine cutele de sifonare, acesta reduce cu pana la jumatate timpul alocat calcatului rufelor.
In plus, ofera posibilitatea de a indeparta mirosurile neplacute si de a reimprospata rufele, chiar si in cazul celor care permit doar curatare chimica.

MOBILIER DE LUX PENTRU BIROURI

Saptamana trecuta, la 12 octombrie, a fost inaugurat in Bucuresti show-room-ul Premio, primul magazin de mobilier de birou de lux din Romania. Show-room-ul, de 400 mp, amplasat in imobilul America House din Piata Victoriei, ofera linii complete importate de la nume consacrate din domeniu, precum Vitra, Haworth sau I4Mariani.
Prima marca Vitra are o istorie de peste 50 de ani si este recunoscuta pentru inovatia continua in privinta tehnologiei si ergonomiei, creand modele care sunt apoi preluate de intreaga piata.
Haworth este considerat unul dintre liderii mondiali in mobilier de birou si interioare arhitecturale, avand o retea de 600 de dealeri in 120 de tari.
I4Mariani se foloseste de cele mai recente tehnologii pe care le imbina cu mestesugul specific unei traditii de familie, pentru a crea piese din piele tapitata, care au ajuns un reper al luxului in toata lumea.

CURSURI DE PICTURA PENTRU ADULTI

Daca pictura este o indeletnicire care va tenteaza, dar nu ati avut ragazul necesar pentru ea, aveti acum ocazia sa faceti cunostinta cu ea si sa o aprofundati! Cine stie cand va vine sa va decorati casa cu propriile realizari! Galeria Basil va informeaza asupra formarii unei noi grupe la cursurile de desen, pictura si modelaj pentru adulti. Perioada cursului este 23 oct. 2006-15 ian 2007 si consta in 12 sedinte care au loc in fiecare zi de luni, intre orele 19:00-21:00. Cost curs: 240 RON (fara TVA), iar costul materialelor este de aprox. 150 RON (cu TVA inclus). Data limita pentru inscriere: 21 oct. 2006. Adresa galeriei: Str. Dionisie Lupu nr. 46, Sector 1 Bucuresti.

GALERIA DE ARTA EUROPEANA SE INCHIDE!

Mai aveti la dispozitie doar luna octombrie si prima jumatate a lunii noiembrie pentru a vizita Galeria de Arta Europeana a Muzeului National de Arta al Romaniei. Aceasta urmeaza a fi inchisa timp de sase luni pentru lucrari de reamenajare, determinate de restituirea celor 19 picturi provenite de la Muzeul National Brukenthal din Sibiu. Acestea fac parte dintr-o celebra colectie a lui Samuel von Brukenthal (1721-1803) - guvernator al Transilvaniei si consilier al imparatesei Maria Tereza. Multe dintre piese au o valoare exceptionala, precum Rastignirea de Antonello da Messina, Omul cu tichie albastra de Jan van Eyck, Sfantul Ieronim in desert de Lorenzo Lotto.

LCD-URI CU PANA LA 30% MAI IEFTINE

Clientii ALTEX beneficiaza de preturi mai mici cu pana la 30% la LCD-uri.
"Reducerea preturilor LCD-urilor reprezinta eforturile ALTEX in incercarea de a alinia preturile acestei categorii de produse la nivelul celor practicate in Comunitatea Europeana si de a oferi clientilor cele mai accesibile preturi la produsele de top", ne spune Raul Filip, Sales&Marketing Manager, Brown Goods, ALTEX. Reducerile de preturi vor continua la intreaga gama de produse.

×