x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou !

Afla ce e nou !

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    11 Ian 2007   •   00:00
©Laura Huber

S-a deschis sezonul targurilor!
Cel mai important eveniment destinat textilelor pentru casa. Zilele astea, se desfasoara in Germania, la Frankfurt, Heimtextil, cel mai mare targ international destinat textilelor pentru casa. Pana la 13 ianuarie, aici se va da tonul pentru tot ceea ce inseamna decoratiuni textile. Tendintele sezonului 2007-2008 pentru interioare, in ceea ce priveste materialele si culoarea lor sunt dezvaluite urmand ca in perioada imediat urmatoare sa gasim pe piata produse "in ton".

Prima tendinta este denumita generic "Puterea constructiva". Este o sugestie de amenajare descrisa de energia celor sapte culori principale alaturi de rigiditatea constructivismului. Acesta din urma este un curent ce propune un ambient caracterizat in mare, de puritatea si simplitatea liniilor.

"Cubismul monocrom" este o alta viziune de care vom avea parte in acest an. In cazul acesteia sunt combinate culori neutre (griul, maroul) cu caracterul cubismului. Cubismul prezinta formele din realitate descompuse in cele mai simple figuri geometrice. Un accent puternic este adus de amestecul de motive specifice secolelor trecute.

"Suprarealism insorit". In cazul acestei tendinte, nuantele stralucitoare de galben si rosu puse in scena de accente suprarealiste si motive clasice sunt "urmele" cele mai elocvente. Efectul combinatiei dintre accentele moderne si cele clasice este o alta caracteristica a acesteia.

"Zorii de zi in viitor", asa este generic denumita a patra tendinta prezentata la targ. Este o propunere ce "implica" un spectru rece de tonuri de albastru-verzui si accente puternice ale curentului futurist.

Expozitie de covoare orientale
Daca decoratiunile si arta orientala sunt printre favoritele dumneavoastra, va puteti documenta foarte bine in acest sens la Muzeul National de Arta al Romaniei. Pana la 1 aprilie 2007 aici este prezentata expozitia "De la mihrab la gradina paradisului", o expozitie ce reuneste un numar de 27 de covoare din Turcia, Iran, Caucaz si Asia Centrala, databile in secolele XVII-XX.

Intr-un spatiu relativ restrans puteti admira atat creatii apartinand unor manufacturi importante, cat si piese provenind din medii rurale sau chiar tribale. Dincolo de diversitatea de stiluri si tehnici (covoare cu noduri turcesti sau persane, din lana sau din matase) expozitia are meritul de a prezenta un mare numar de piese inedite, doua dintre ele chiar exceptionale: un covor Isfahan din secolul al XVII-lea apartinand unui tip foarte apreciat in Europa epocii respective, si un covor "de Transilvania" din secolele XVII-XVIII.

Ansamblu rezidential destinat clasei de mijloc
Apartamente in blocuri de peste 10 etaje. Pentru clasa de mijloc se deruleaza in Bucuresti un proiect de dimensiuni mari, un concept ce va oferi in total 300 de apartamente noi. Ansamblul rezidential Vitan Platinum Towers consta in patru blocuri de locuinte si se remarca si prin preturile practicate - sub 1.000 de euro/mp. Situat in apropierea statiei de metrou Mihai Bravu (Strada Penes Curcanul, la intersectia cu Soseaua Mihai Bravu), viitorul ansamblu rezidential are o suprafata construita totala de 30.000 mp la suprafata si 10.000 mp in subteran (parcare si depozite).
Grupul Platinum, dezvoltatorul acestui proiect, urmeaza sa dezvolte un nou ansamblu rezidential de peste 1.000 de apartamente

"Noi credem ca Zona Vitan are un potential imens: are acces la toate mijloacele de transport in comun (atat de suprafata, cat si de subteran), se afla la doar cateva minute de Piata Unirii, dar si de Mall Vitan si are acces rapid la Parcul Tineretului si Parcul Olimpia", ne spune Valentin Tanase, vicepresedintele grupului Platinum, dezvoltatorul acestui proiect.

Blocuri foarte inalte. Constructiile ce compun ansamblul se incadreaza in una dintre ultimele tendinte manifestate pe piata imobiliara, respectiv aceea de a construi blocuri foarte inalte. Astfel, doua dintre blocuri vor avea 14 niveluri, al treilea va avea 16 si al patrulea 12, iar apartamentele vor fi de doua, trei si patru camere, fiecare dispunand si de loc de parcare la subsolul blocului. Doua dintre cladiri vor fi finalizate in septembrie 2008, iar urmatoarele doua, in martie 2009. Preturile de achizitionare variaza intre 50.000 si 150.000 de euro, in functie de suprafata apartamentului.

Metoda standard de plata este 25% avans, 65% in transe egale si 10% la predare. Platinum a lucrat cu arhitectul roman Adrian Grossu si cu arhitectul israelian Dani Besnosoff. Proiectarea a fost realizata de companiile "Romproiect Bucuresti" si "Israel David Engineers" din Israel, iar verificarea structurii a fost asigurata de profesorul Constantin Pavel, de la Facultatea de Constructii si Instalatii Bucuresti.

Vile cu arhitectura britanica
Recent, pe piata imobiliara rezidentiala s-a lansat Oxford Gardens, un proiect luxos compus din 177 de vile individuale, cuplate si insiruite, caracterizate ca si arhitectura de accente specific londoneze. Imobilele individuale si cuplate sunt structurate pe P+1+M, iar cele insiruite au P+1. Toate vilele se incadreaza in perioada de constructie 2006-2008. Suprafetele vilelor sunt de 250 mp construiti pentru casele insiruite, 350 mp construiti pentru cele cuplate si 600 mp construiti pentru cele individuale, cu terenurile aferente intre 500 si 1.350 mp. Complexul este situat pe Soseaua Pipera-Tunari, in apropierea Scolii Americane.

Lansare de website
Va semnalam lansarea unui nou site al companiei South Pacific Group, companie ce ofera servicii integrate de proiectare si constructie, precum si de consultanta financiara (sustinuta de banci importante din Romania). Un serviciu interesant pe care aceasta companie il ofera este sistemul trade-in pentru case, un concept original, special implementat pentru a facilita achizitionarea de locuinte. Trade-in se adreseaza tuturor celor care nu au integral suma necesara achizitionarii unei case noi, dar detin deja o proprietate.
×