x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    Cornelia Constantin    |    21 Dec 2006   •   00:00

CRYPTANTHUS, STELE DE SARBATORI

Aranjament decorativ pentru Craciun si Anul Nou
Toata lumea stie ca Bromeliile se comercializeaza in preajma Sarbatorilor de iarna. Insa cati dintre dumneavoastra s-au gandit sa exploateze forma stelata a unora dintre acestea? Puteti sa concepeti un aranjament deosebit, atat pentru Craciun, cat si pentru Revelion, folosind Cryptanthus, de preferat varietatea bivittatus. Planta are aspectul unor stele suprapuse, fiecare frunza fiind bicolora si avand margini dantelate. Puteti sa faceti un aranjament cu trei vase inalte, transparente, sau cu sase - varianta care este mult mai spectaculoasa decat prima, dar care implica si niste costuri suplimentare. Asadar, aveti nevoie de vase transparente, pamant normal pentru flori si sol decorativ, mai multe exemplare de Cryptanthus bivittatus si eventual o substanta pentru luciu. Umpleti vasele pana la jumatate cu pamant obisnuit, asezati apoi un strat subtire de sol decorativ si continuati cu pamant. La suprafata fixati planta in asa fel incat sa nu striviti radacinile fragile. Nu uitati sa nu abuzati cu udarea bromeliei in aceasta perioada, pentru ca riscati sa-i putrezeasca radacinile. Puteti sa-i aplicati substanta pentru luciu sau s-o stropiti din cand in cand cu apa. Intregul aranjament se amplaseaza la vedere, dar nu foarte departe de fereastra.
Daca vasele transparente vi se par prea simple, puteti sa lipiti pe suprafata lor cateva stelute realizate dupa metoda globuletelor pisate. Nu uitati ca dupa Sarbatori sa scoateti bromeliile din aranjament si sa le plantati in ghivece mici, pe masura radacinilor lor

FANTANA DE CIOCOLATA

Pentru o petrecere pe cinste de Craciun sau de Revelion, ar fi de mare efect o fantana de ciocolata. Un fel de aparat electrocasnic, o masinarie in jurul careia in mod cert se vor strange mai toti oaspetii "ca ursul la miere". Asta fiindca nu prea iti vine sa stai cu mainile incrucisate cand in fata ta curge... ciocolata. De putin timp cunoscuta in tara noastra, fantana de ciocolata este o prezenta deja foarte apreciata si bine primita la petrecerile organizate in multe tari ale lumii. Modul de folosire este unul extrem de simplu si consta practic in introducerea unor patratele de ciocolata in vasul incalzitor al acesteia. Capsuni, banane, struguri, covrigei sarati, aproape orice va doriti sa mancati imbracat in ciocolata, pot fi acoperite de suvoiul produs de fantana. Noi am gasit-o pe site-ul www.dmail.ro, la pretul de 299,00 lei.

PODOABE DIN HARTIE PENTRU BRAD

Sa impaturesti hartia colorata dupa combinatii variate de suprafete si linii, pentru a reprezenta forme pe care ti le doresti poate sa fie o activitate binevenita si relaxanta in preajma Sarbatorilor de Craciun. Arta origami, arta plierii hartiei colorate, poata sa te ajute sa creezi podoabe originale. Si pentru ca in acest an "se poarta" bradul de Craciun personalizat, am gandit ca aceasta ar fi o buna modalitate de a reusi unul in spiritul acestei tendinte. Este de ajuns sa dai o cautare pe google si in mod sigur vei avea de unde alege modele de forme pe care sa le faci apoi de unul sigur. Vei avea doua avantaje.
Pe primul l-am amintit mai sus, respectiv bradul personalizat pe care il vei avea la tine acasa. Celalalt ar fi acela ca in mod sigur te vei linisti creand forme origami dupa ce nervii ti-au fost serios pusi la incercare la achizitionarea bradului. Nu de alta, dar un brad asa cum ti-l doresti costa in mod sigur mai mult decat erai tu pregatit sa dai pe el!

DECOR DE CRACIUN CREAT DE CEI MICI

Coloratul paginilor este o activitate specifica copilariei de care ne amintim cu mare drag. Este distractiva, insa ii ajuta in acelasi timp pe copii sa-si dezvolte aptitudini precum: coordonarea dintre ochi si maini, intelegerea conceptului de culoare, intelegerea formelor si a imaginilor. Acestea constituie importante puncte de plecare pentru tot ceea ce au de invatat in continuare.
Noi ne-am gandit la o maniera inedita de a-i implica si pe cei mai micuti membri ai familiei in activitatea de decorare a casei pentru momentul Sarbatorilor de iarna.
Dati-le de colorat imagini cu teme de Craciun, pe care apoi sa le expuneti in camera lor sau chiar in alte locuri din casa! Materia prima, respectiv pagini cu teme de Craciun tocmai bune de colorat, gasiti la adresa: www.free-coloring-pages.com. Tot aici gasiti si un program online pentru colorat.

×
Subiecte în articol: craciun