x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    07 Dec 2006   •   00:00

ANSAMBLU DE LOCUIT LA MALUL MARII

Proiectul Sara Sea View din Olimp
In luna noiembrie au demarat lucrarile de constructie ale unui modern bloc de apartamente in Statiunea Olimp chiar in centrul zonei turistice, langa Hotel Amfiteatru. Proiectul, numit Sara Sea View, este cu atat mai special cu cat pretul mediu de 800 E+TVA este unul dintre cele mai mici practicate la aceasta ora pe piata.

Puncte forte
In total se vor oferi 128 de apartamente, de doua, trei sau patru camere, cu suprafete cuprinse intre 90 si 200 mp, terase spatioase, toate cu vedere la mare, precum si un parc privat de 5.000 mp. Interesant este faptul ca in proiectul cladirii este inclus conceptul de locuinta "inteligenta", atat de vehiculat la acest moment. Asta inseamna ca proprietarii vor avea posibilitatea de a controla de la distanta, prin automatizari, accesul, climatizarea locuintei, verificarea cu camere de luat vederi. Complexul nu ofera numai apartamente, ci si o zona generoasa de spatii comune (parterul) pentru servicii si entertainment. Locatarii vor avea acces exclusiv la parterul imobilului, la un club de intretinere si recreere (fitness, sauna, jacuzzi, piscina, sala de biliard), restaurant si internet cafe. Cladirea beneficiaza de paza si supraveghere video.

TRADITIE ROMANEASCA IN AUSTRIA

In centrul oraselului Bad Ischl, din landul Salzkammergut, la 60 km de Salzburg, este sarbatoare, incepand din 2 decembrie, aici desfasurandu-se an de an un targ de Craciun. Organizarea acestui targ, devenit deja o traditie, implica incepand de anul trecut o prezenta internationala. Anul 2005 a insemnat transformarea targului local de Craciun de aici intr-unul european: Europa Advent. Adventul, de la termenul latin adventus (venire), este o perioada de pregatire pentru sarbatoarea Craciunului, similara postului ortodox de Craciun, cuprinzand patru duminici, numite duminici de Advent, prima fiind cea mai apropiata de data 30 noiembrie.

Invitatie reinnoita
La expozitia de anul trecut, Romania, reprezentata de Muzeul "Astra" din Sibiu impreuna cu sapte creatori populari, s-a bucurat de aprecierea publicului. Astfel ca, in acest an invitatia a fost reinnoita pentru perioada 2-10 decembrie a.c. Este un motiv de mandrie faptul ca intr-o tara in care turismul cultural este la el acasa, valorile artei traditionale romanesti sa fie atat de apreciate! Muzeul si trei mesteri populari vor fi prezenti in targul de Advent, cu toate ca 2006 este anul dedicat Croatiei si Poloniei. Cei trei mesteri populari romani alesi de primaria orasului Bad Ischl sunt Pall Mihaela, din Bistrita-Nasaud, broderie cu margele, cusaturi, Torac Elena, Brodina, Suceava, oua incondeiate si cu modele de Craciun, si Diaconu Nicolae, Brasov, statuete din ceramica.

Obiecte expuse
Muzeul va fi prezent cu un stand bogat cu obiecte cuprinzand toate domeniile artei populare: textile, piese de port popular, obiecte ceramice, icoane, oua incondeiate, instrumente muzicale, masti, sculptura in lemn, impletituri in fibre vegetale, jucarii ecologice etc, toate obiecte ce pot fi gasite in Galeriile de Arta Populara din Sibiu. Sunt produse care au fost admirate si cumparate anul trecut si pe care austriecii le-au comandat in Targul de Advent 2006.

SATU-MARE SI BRAILA AU INTRAT PE HARTA PRAKTIKER

Articolele pentru casa si gradina, la mare cautare
Interesul pentru domeniul constructiilor si al amenajarilor este vadit de prezenta in tot mai multe orase ale tarii, a magazinelor de profil. Saptamana trecuta, cand toata tara petrecea de ziua Romaniei, orasele Satu-Mare si Braila au mai avut de sarbatorit cate un eveniment de seama. Ocazia a constituit-o inaugurarea in aceste doua localitati a magazinelor Praktiker. Pentru piata locala din Satu-Mare, magazinul deschis aici este si prima companie specializata prezenta.

Produse si servicii
Fiecare dintre cele doua magazine are aproximativ 6.500 mp spatiu de vanzare si in jur de 250 de locuri de parcare disponibile. Oferta de produse din magazinele companiei depaseste 40.000 de articole, incluzand materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, produse sanitare, mobila, electronice si electrocasnice, produse pentru gradinarit. Acestei varietati de produse i se adauga serviciile adaptate, la care clientii au acces direct in magazin: comenzi speciale, combinare cromatica pentru vopsele, servicii financiare, transport, garantie retur, debitare lemn, servicii de cusut.

KESINGTON PE PIATA DIN ROMANIA!

Faptul ca in ultimii ani Domo s-a focusat pe piata de IT&C este vizibil in fiecare dintre magazinele sale, unde "se desfasoara" o gama din ce in ce mai bogata de produse si componente de acest gen
In portofoliul de produse comercializate de reteaua Domo a intrat de curand brand-ul Kesington. In urma unui parteneriat exclusiv cu compania Kensington, Domo aduce in Romania peste 40 de tipuri de produse din aceasta gama. Pentru cei care nu cunosc acest brand, ar fi cateva lucruri de spus. Astfel, de 25 de ani, Kensigton este lider mondial in solutii pentru computere. Inovatia si creativitatea, impreuna cu cele mai recente descoperiri tehnologice, fac din produsele Kensington solutii eficiente, indiferent daca ceea ce cauti sunt solutii de securizare a laptopului, genti ergonomice, accesorii pentru iPod, mousuri, hub-uri sau adaptoare de curent. Gama Kensington se prezinta cu peste 300 de produse practice si usor de folosit la birou, acasa sau pe drum, care fac interactiunea cu tehnologia mai usoara si mai productiva.

CEL MAI MARE SHOPPING CENTER DIN ROMANIA

Cladirea, cu forma inovatoare, a primit deja autorizatia de construire de la Primaria Sectorului 6, in perimetrul caruia urmeaza sa fie ridicata
Cotroceni Park se va numi cel mai mare mall din Romania. Constructia se va intinde pe 12 ha, la intersectia bulevardelor bucurestene Vasile Milea si Timisoara si va fi finalizata aproape de finele lui 2008. Conceptul proiectului prevede ca forma triunghiulara a cladirii sa cuprinda trei parti distincte, menite sa acopere toate categoriile de varsta, necesitati si gusturi. Cele trei artere majore au fost denumite dupa cum urmeaza: Champs Élysées - unde se vor gasi faimoase marci ale modei internationale; Oxford Street - cu produse de calitate superioara pentru familie si casa; Via Condotti - cu produse adresate adolescentilor si tinerilor. Centrul triunghiului va fi dedicat zonei de petrecere a timpului liber pentru familie si zonei de distractie.

ULTRA PRO, SI IN IMOBILIARE

Atractivitatea pietei imobiliare este confirmata inca o data de intrarea pe segmentul spatiilor pentru birouri a grupului Ultra Pro Computers. Cladirea cu care grupul "se prezinta", constructie februarie 2006-ianuarie 2007, este structurata pe S+P+4 etaje+5 retras si este situata in Bucuresti, pe Calea Floreasca, in apropierea intersectiei cu Bd Stefan cel Mare. Suprafata totala construita este de circa 3,540 mp, pe niveluri, suprafetele utile fiind urmatoarele: 586 mp la subsol, 350 mp+terasa de 154 mp la parter, 469mp/nivel intre etajele 1 si 4 si 357 mp+terasa de 116 mp la ultimul etaj. "In continuare vom dezvolta afacerea cu calculatoare, care ne-a facut celebri, dar vom fi activi si in domeniul imobiliar, in prezent existand si alte proiecte", spune Cristian Fughina, presedintele grupului Ultra PRO Computers.
×
Subiecte în articol: produse