x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

23 Noi 2006   •   00:00

Lumina, tema de interes intr-un concurs

In ultimele trei numere, rubrica noastra "Sfatul designerului" v-a facut cunoscute atributele luminii si importanta ei in amenajarea unui ambient. Au fost prezentate lucruri mai putin cunoscute pentru ca luminii, ca element de care trebuie sa se tina seama intr-o amenajare, nu ii este acordat interesul cuvenit. Si, pentru a va convinge inca o data de insemnatatea ei, va spunem ca o data la doi ani se organizeaza chiar si un concurs in care lumina are rolul principal.

INTERNATIONAL VELUX AWARD

Este vorba despre International Velux Award. Scopul organizarii lui a fost acela de a discuta, stimula si regandi folosirea luminii naturale in arhitectura ca element principal in designul constructiilor. La data de 23 octombrie 2006, la Muzeul Guggenheim din Bilbao, s-au anuntat oficial si au fost premiati studentii arhitecti, castigatori ai editiei din 2006. In total s-au inscris 557 de studenti reprezentand 53 de tari din intreaga lume. Juriul international a selectat din toate proiectele participante 3 premii principale si 17 metiuni onorifice. Pentru a descoperi lucruri interesante despre proiectele castigatoare puteti accesa www.velux.com/a.

MAI PUTIN STIUTE…

Din comentariile emise de membri ai juriului am aflat lucruri interesante despre lumina, pe care vi le impartasim.
De pilda, de la dl R"isín Heneghan din Irlanda, membru al juriului, am aflat ca "in nordul Europei si in zonele cu climat mai rece se pune accent pe utilizarea luminii naturale, in schimb, in zonele mai calde din sud, proiectele se concentreaza pe crearea de umbre". Dl Kengo Kuma din Japonia, un alt membru al juriului, a afirmat, din experienta dobandita, ca in prezent "Exista un curent de orientare inspre lumina artificiala, cu toate acestea oamenii incep sa aprecieze tot mai mult importanta luminii naturale".

Obiectele din sticla, o varianta potrivita pentru cadoul de sarbatori

Pe masura ce Sarbatorile, cu vremea cadourilor cu tot, se apropie, suntem tot mai atenti si receptivi la produsele ce ne sunt prezentate in fel si chip sau pe care le descoperim prin vitrinele si prin rafturile magazinelor. Incercam sa ni le inchipuim in postura de cadou potrivit pentru cei dragi. In acest sens, va aducem in vedere o varianta interesanta prezentata de Colosseum Art, constituita din obiecte decorative, dar si functionale, din sticla, lucrate manual de unii dintre cei mai cunoscuti artisti sticlari romani.

GAMA DIN CARE AI DE ALES…

Vaze, sfesnice, lucrari artistice, seturi de pahare pentru toate ocaziile, sticlute de parfum unicat, ceasuri de perete din sticla mata pictata, casete si bomboniere, scrumiere, decantere sau lampi din sticla colorata sau pictata, toate acestea in culori ce se pot alege, astfel incat sa se armonizeze cu interiorul casei sau al biroului sau sa se conformeze preferintelor persoanei careia ii sunt daruite. Produsele pot fi gasite in magazinele Sara Blu din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova si in magazinele Art Musique din Arad si Timisoara.Exista si posibilitatea achizitionarii online a acestor produse de pe website-ul tip magazin virtual www.glassware-shop.com.
Produsele din sectiunea "Cadouri de Craciun" sau "Christmas Gifts" din magazinul virtual pot fi achizitionate la un pret promotional, cu o reducere de 10%. In cazul unei achizitii ulterioare, puteti primi inca o reducere, cea de client fidel, de 10% din valoarea produselor cumparate

Doua idei "parfumate" pentru acasa

Femeile, mai ales, sunt extrem de preocupate de ambianta din locuinta lor. Le place tare mult ca la ele acasa sa miroasa placut. De multe ori veti descoperi chiar si in biroul unei femei arome imbatatoare, care sa le induca o stare de bine. Poate ca se leaga asta si de simtul romantic ceva mai dezvoltat decat al barbatilor, care le impinge, cand le este si acestora din urma lumea mai draga, sa creeze o ambianta placuta. La magazinele Sabon am descoperit doua solutii in acest scop. Una dintre ele (foto mica) este o alternativa reusita pentru clasicele betisoare parfumate de ars, fiindca ne scuteste de murdaria creata de acestea din urma prin ardere. Si, in plus, parfumul imprastiat este de lunga durata.
Cealalta solutie (foto mare) sunt fulgii de sapun, ce pot fi foarte bine folositi pentru parfumarea dulapurilor sau pentru folosirea in scopuri decorative in bai. In ambele cazuri fulgii trebuie ambalati in saculeti. De mare efect sunt saculetii din organza. Fulgii pot fi folositi si ca sapun obisnuit. Se vand la pretul de 9 RON/ 100 g.

Cadouri mestesugite

Produsele traditionale reprezinta o varianta apreciata atunci cand este vorba despre cadoul de Sarbatori. Referitor la aceasta categorie, va dezvaluim un pont. Mestesug.ro va ofera posibilitatea de a rezerva online cadouri pentru Sfantul Nicolae si pentru Craciun. Ce inseamna asta? Inseamna ca va puteti alege de pe website-ul www.mestesug.ro cadoul pe care il gasiti potrivit, scrieti sau alegeti si un mesaj, indicati data la care il vreti livrat destinatarului si numele acestuia, iar echipa mestesug.ro o va face pe mosul.
Puteti gasi la acest magazin virtual de la vinuri de calitate, ambalate in cutii de lemn lucrate manual, la tablouri pictate pe panza in ulei pana la decoratiuni interioare speciale pentru Craciun, cosuri impletite manual, pline cu diferite bunatati, alaturi de colinde.

Programe de Master In Italia

Renumita pentru simtul estetic dezvoltat, Italia este una dintre destinatiile cele mai ravnite atunci cand vine vorba despre studii in domeniul designului. Tocmai de aceea suntem siguri ca cei interesati vor fi incantati sa afle ca Istituto Europeo di Design anunta inceperea inscrierilor pentru programele de Master in Design pentru anul universitar 2006-2007. Acestea sunt adresate atat absolventilor de facultati de profil, cat si specialistilor in domeniu din Romania. Dintre specializarile de master amintim: Design Interior (Milano, ianuarie 2007), Design Industrial (Milano, ianuarie 2007), Managementul Designului (Milano, ianuarie 2007). Pentru orice alte detalii puteti lua legatura cu Edu Project, reprezentant in Romania al IED Italia.

×