x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa AFLA CE E NOU

AFLA CE E NOU

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    16 Noi 2006   •   00:00
Noile aparate vor fi comercializate in retelele unora dintre cei mai importanti retaileri din domeniul electrocasnicelor, la un pret recomandat de 280 RON

Cel mai rapid automat de cafea din lume, acum in ROMANIA!

Timpul care ne preseaza este luat in calcul din ce in ce mai mult, atunci cand vine vorba despre lucrurile de care ne folosim in viata de zi cu zi. Astfel, la mare cautare sunt produsele care ne usureaza viata intr-un timp cat mai scurt cu putinta. In aceasta directie s-a orientat si compania Bosch Electrocasnice atunci cand a conceput produsul Gustino, un automat de cafea cu o performanta remarcabila in ceea ce priveste timpul necesar pregatirii cafelei. Pentru ca reuseste in 36 de secunde sa pregateasca cafeaua, este considerat cel mai rapid automat de cafea cu sistem pad din lume. Ce inseamna sistemul pad, introdus pentru prima data pe piata de la noi? Spre deosebire de cafetierele clasice, automatul functioneaza exclusiv cu pliculete speciale de cafea, denumite pad-uri (foto), cu ajutorul carora se obtine dozajul optim pentru prepararea unei cafele. Pad-urile de cafea se introduc in compartimentul special al aparatului, iar printr-o simpla apasare de tasta se alege dozajul dorit de apa pentru un gust intens sau pentru o cafea mai putin tare.

Curatirea suprafetelor cu jet de aburi

Aparatul pe care il vedeti in imagine este un aparat ecologic de curatire pe baza de vapori, fara detergenti si se numeste vaporizator. Forma sa sugereaza aspectul unei pompite al carei principiu de functionare il urmeaza in mare parte. Este asadar un sistem cu pompa de injectie care se foloseste de presiunea si efectele aburilor pentru a indeparta murdaria si pentru a dezinfecta suprafetele de lucru. Se foloseste pe suprafete precum: robinete, faianta/gresie, suprafete vopsite, sticla si cristal sau ca ustensila de curatat pentru cuptoare neelectrice. Poate fi achizitionat de la diferite magazine de specialitate sau poate fi comandat online pe situl www.ufesa.ro, la un pret de 134,99 RON.

Tehnologia Ambilight Full Surround de la Philips

Philips Electronics si Centrul de Cercetare a Iluminatului de la Rensselaer Polytechnic Institute au facut publice rezultatele unui studiu care exploreaza efectele luminii ambientale produse de televizor asupra solicitarii ochiului si oboselii vizuale. Cercetarile arata ca lumina ambientala din preajma televizoarelor cu ecran plat ajuta la reducerea solicitarii ochiului si a oboselii vizuale. In acest context, Philips a dezvoltat tehnologia Ambilight Full Surround. Saptamana trecuta, Philips a lansat oficial si pe piata din Romania aceasta tehnologie. Efectul de vedere panoramica, ce se produce datorita luminii emise din stanga, dreapta, din partea superioara si cea inferioara a ecranului, permite consumatorului sa se bucure de o extindere a spatiului de vizionare asupra intregului ecran, creand in acelasi timp o experienta mai relaxanta a privitului la televizor, prin reducerea constrangerii vizuale.

Spar si-a deschis al treilea magazin la Deva

Compania Spar, intrata pe piata din Romania in 2005, a inaugurat cea de-a treia locatie la Deva. "In supermarket-ul de la Deva, la fel ca si in celelalte doua magazine deschise pana acum, clientii nostri vor regasi cele patru valori internationale SPAR: prospetime, raport excelent calitate/pret, sortimentatie variata de produse si o gama bogata de servicii", ne promite George Ceorneschi, director de marketing SPAR in Romania. Pana in prezent, SPAR a deschis doua supermarket-uri: la Arad, in luna august, unde a inregistrat deja vanzari duble fata de cele prognozate, si la Resita, la inceputul lunii octombrie. In luna august, reprezentantii SPAR au anuntat preluarea lantului de supermarket-uri Diskont din Alba Iulia, care vor fi transformate in magazine SPAR in toamna acestui an. In perioada noiembrie-decembrie 2006, retailer-ul urmeaza sa deschida alte sapte magazine in zona centrala si de vest a tarii: supermarket-uri in Odorhei, Ramnicu-Valcea si Medias, primul hypermarket la Targu Mures si cele trei magazine din lantul Diskont.

Pentru tamplaria exterioara se va folosi PVC tricameral Gealan, aspect stejar, cu geam termopan
Apartamente intre 73 si 153 mp intr-un nou ansamblu rezidential din Capitala

De curand, in cartierul Pipera a inceput constructia noului ansamblu de locuinte Insieme Residenziale, prezentat de compania Regatta. Dezvoltat pe un teren de 4.910 mp, ansamblul va cuprinde doua blocuri identice amplasate in oglinda si un bloc central. Blocurile identice, fiecare incluzand cate 28 de apartamente, sunt structurate pe P+4+5 retras, in timp ce blocul central ofera sapte apartamente si este structurat pe P+2. Lucrarile sunt programate spre finalizare la sfarsitul anului 2007. Primele doua blocuri au repartizate pe fiecare cate opt apartamente cu doua camere (cu suprafete intre 73 si 103 mp), 11 cu cate trei camere (intre 92 si 113 mp) si cate noua apartamente cu patru camere (intre 132 si 186 mp). Al treilea bloc ofera numai apartamente de trei camere cu suprafete intre 131 si 153 mp.
Caracteristici

Cele trei blocuri au un subsol general de 3.688 mp, in care vor fi amenajate 116 locuri de parcare. In acelasi timp, la subsolul blocului central va fi amenajat un centru de relaxare cu sala de fitness, sauna, vestiare, dusuri. Spatiul din jurul blocurilor va fi amenajat cu mobilier urban, spatii verzi si loc de joaca pentru copii. Important pentru siguranta cladirii este faptul ca structura de rezistenta este construita din pereti structurali din beton armat, combinata cu stalpi si grinzi din beton armat. Pentru peretii exteriori se foloseste zugraveala pe baza de cuart cu efect rustic. Acoperisul cladirii este realizat in terasa, cu termoizolatie din BCA de 10 cm.


Sistem inovativ de detectie a efractiei

Acum doi ani, in cadrul celui mai mare eveniment destinat industriei mondiale de securitate, IFSEC, dintre mii de produse castigator a fost ales sistemul de detectie a efractiei pentru locuinte si afaceri mici - Bosch Easy Series. Se pare ca, de acum, unii dintre romani si-au luat de pe cap o problema, respectiv securitatea casei lor. Dupa ce a facut treaba buna in Marea Britanie, sistemul Bosch Easy Series a fost lansat saptamana trecuta si pe piata de la noi. Utilizatorii au la indemana prin intermediul acestui sistem o serie de caracteristici utile, precum: faptul ca tehnologia inovativa wireless bidirectionala permite sistemului sa poata fi instalat chiar si dupa ce casa a fost amenajata intr-un mod facil, fara a apela la cabluri care sa faca legatura intre detectori si panou. De asemenea, utilizatorii se pot conecta de la distanta la panoul de detectie si pot asculta oricand ce se intampla in casa sau in firma lor. Pot chiar si sa comunice cu persoanele aflate in interior. In cazul unei alarme, sistemul transmite utilizatorului un SMS sau un mesaj vocal pe telefonul mobil. Daca utilizatorul este plecat din tara, sistemul poate transmite notificari vecinilor sau prietenilor.

Cu Drag & Draw, intreaga casa devine un sevalet virtual pentru exprimarea si distractia copiilor, multumita unei pensule, a unei radiere, a unei baghete fermecate si a unui dispozitiv de proiectie cu laser
Sarbatoare dedicata conceptului de simplitate

Pentru ca viata de zi cu zi ne demonstreaza cu fiecare moment si din ce in ce mai mult ca avem de-a face cu o lume complexa, Philips a venit cu ideea laudabila de a organiza o sarbatoare anuala dedicata conceptului de "relevanta si simplitate". Un eveniment care sa furnizeze beneficii tehnologice semnificative fara complicatii, solutii logice, la indemana. Ideea a fost legata de promisiunea pe care compania s-a angajat sa o respecte in anul 2004. Promisiunea este cuprinsa in acest concept de "relevanta si simplitate". Zis si facut! Rezultatul? Organizarea incepand cu anul 2005 a evenimentului Philips Simplicity Event lansat in Paris. In acest an, evenimentul s-a desfasurat intre 2-5 octombrie la Londra.
Conceptele, grupate sub sloganul "Next Simplicity", au fost in total 15 si au ilustrat dorinta companiei de a oferi in urmatorii trei-cinci ani produse simple, usor accesibile, care sa contribuie la crearea unui stil de viata sanatos potrivit cu mersul lumii moderne. Dintre aceste concepte, am ales sa va aducem la cunostinta pe cele dedicate in special caminului.
Water Font - un robinet complet echipat (purificare cu ultraviolete, filtrare cu carbon, adaos de saruri minerale si racire), precum si o cana care va permite sa va preparati apa proaspata si sanatoasa, dupa gust.
Rise & Shine - o lampa de veghe care va ajuta sa va treziti prin modificarea treptata a luminii "soarelui", permitandu-va sa va reveniti usor dimineata (si pe parcursul zilei).
Light Spectrum - un sistem de iluminat (care include o lampa tip pandantiv si un panou de control) care va face sa va simtiti mai bine intr-un mediu "natural", cu efecte de lumina naturale.
Storyteller - o lanterna care stimuleaza imaginatia copiilor cu imagini si sunete.

×
Subiecte în articol: spar