x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    02 Noi 2006   •   00:00

Ansamblu de inspiratie occidentala in Bistrita

In municipiul Bistrita, piata constructiilor noi a fost testata pana la acest moment de mai multi dezvoltatori prin ridicarea in special a unor cladiri de tip "bloc" individuale. Era momentul asadar pentru un proiect rezidential mai amplu, un concept modern si totodata o noutate pentru municipiul Bistrita. Proiectul "Casa 8ima" este un ansamblu constand din doua imobile inconjurate de spatii verzi, spatii de joaca pentru copii, amenajari peisagere si locuri de parcare la sol (58). Arhitectii proiectului au prevazut pentru acest amplasament o imagine specifica zonelor rezidentiale occidentale. In acest ansamblu isi vor gasi locul laolalta apartamente (106), spatii comerciale, birouri si garaje subterane (49). Repartizarea acestora este urmatoarea: la parterul cladirilor - spatii comerciale, la etajul 1 - birouri, si in rest apartamente (12 tipuri) cu doua, respectiv trei camere. Proiectul se deruleaza intr-un moment in care autoritatile locale s-au angajat in modificari urbanistice si de eficientizare a traficului.

Adresa viitorului ansamblu este Bulevardul Independentei nr. 97-99, in vecinatatea Raului Bistrita si a Parcului Municipal. Pentru informatii suplimentare puteti trimite intrebarile pe adresa e-mail: marketing@edil.ro.

Complex de 18 vile cuplate in Corbeanca

Dorinta exprimata de foarte multi dintre noi de a locui in case a fost impulsul determinant pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale de a cladi astfel de locuinte. Unul dintre cele mai noi concepte de acest gen se construieste incepand din luna octombrie in zona Corbeanca, in imediata apropiere a padurii. Complexul va oferi 18 imobile cuplate, structurate pe parter si etaj. Fiecare vila are 180 mp construiti desfasurati si o suprafata aferenta de teren de 300 mp. Parterul include un living, un dining, grup sanitar, bucatarie si terasa, in timp ce la etaj sunt trei dormitoare, doua bai, hol si balcon. Solutia de constructie adoptata este caramida si beton armat, cu sisteme de cadre si flexibilitate in alegerea finisajelor. Pretul unei vile este de 139.000 de euro (designer level - fara finisaje) sau de 159.000 de euro (la cheie). Lucrarile incepute in luna octombrie sunt programate spre incheiere in mai 2007.

Proiectul Evocasa Titanium

Intr-o zona linistita (lucru mare pentru un oras cum este Bucurestiul!) a Cartierului Titan, respectiv la adresa: Strada Postavarului nr. 3C, Sector 3, se construieste imobilul denumit Evocasa Titanium. Cladirea cu zece etaje si o arhitectura moderna se afla la cateva minute distanta de Parcul Titan, vizavi de un supermarket dintr-o retea internationala. Blocul va cuprinde cinci apartamente si un spatiu comercial la parter, sapte apartamente la etajele 1-9, un apartament si patru duplexuri (apartamente cu scara interioara) la etajele 10-11 si este dotat cu doua ascensoare moderne cu capacitate de sase persoane. Fiecare cumparator va beneficia de unul sau mai multe locuri de parcare intr-o cladire special construita chiar alaturi.
Pentru informatii suplimentare puteti vizita birourile de vanzari din Str. Postavarului nr. 3C, sect. 3, Bucuresti.

Concepte de lavoare din marmura si granit

Vineri, 27 octombrie, s-a inaugurat langa Campina una dintre cele mai moderne fabrici de turnare de lavoare din marmura si granit, apartinand subsidiarei in tara noastra a companiei Kuma Produkter Danemarca.
Aceasta inaugurare ne-a determinat sa va familiarizam cu domeniul si produsele companiei. Nu de alta, dar cercetarile au aratat ca piata romaneasca de profil se distinge prin produse clasice, din ceramica, culoarea predominanta fiind albul, aceasta companie oferindu-ne solutii atat de variate!
In afara de conceptele speciale ale produselor (forme, design, dimensiuni deosebite), ceea ce le individualizeaza sunt materialele din care sunt fabricate, respectiv marmura si granitul, caracterizate prin durabilitate sporita si o estetica aparte.
Pentru sublinierea aspectului estetic, fluxul flexibil de productie este prevazut cu un sistem de alegere a culorii preferate, clientii avand la dispozitie sute de nuante. Unul dintre conceptele excentrice de pe piata internationala a amenajarilor, care la acest moment se regaseste intr-un ansamblu de locuinte din renumitul cartier englez Nothing Hill, respectiv baia-dormitor (foto), a fost lansat de aceasta companie.

Un jucator nou pe domeniul bricolajului si al materialelor de constructii

Pentru ca va aducem la cunostinta o noua companie ce s-a lansat in Romania, am ales sa va facem si o scurta prezentare a ei. BauMax este o companie de familie ce activeaza in domeniul bricolajului si materialelor de constructii, care si-a inceput activitatea in urma cu 30 de ani in Austria. In prezent detine 124 de magazine in sase tari. Romania este acum a saptea si, totodata, cea mai mare tara in care va activa bauMax. Compania opereaza in prezent in Austria cu 68 de magazine, in Cehia cu 23, in Slovacia cu 11, in Ungaria cu 14 si in Slovenia si Croatia cu trei magazine. In Romania vor fi deschise in acest an doua magazine. In urmatorul an este prevazuta deschiderea a inca cinci magazine. In tara noastra, compania aspira la dominarea absoluta a preturilor, ceea ce pentru noi ar trebui sa fie un lucru excelent! De aceea, toate articolele sunt oferite la preturi scazute pe lunga durata.

BRASOV, PRIMA DESTINATIE
Primul hypermarket bauMax in Romania a fost inaugurat luni, 30 octombrie, la Brasov, pe Calea Grivitei 1L, DN 13. Complexul are o suprafata comerciala de 10.000 mp impartita pe patru domenii corespunzatoare sortimentelor astfel: constructii - 5.100 mp, tehnic - 700 mp, amenajari - 1.900 mp si gradina - 1.900 mp. Asadar, aproape jumatate din suprafata este dedicata materialelor de constructii: tigle, caramizi, dale, usi si elemente pentru ferestre. Printre serviciile oferite de bauMax clientilor se numara: centru mixare vopsele, tamplarie, atelier croitorie perdele, comenzi speciale, garantia returnarii banilor, posibilitatea platii in rate si altele.

Mobilier semnat de designeri spanioli

La data de 25 octombrie 2006, Gran Feria a prezentat noul concept de amenajari completat de creatiile celor mai renumiti designeri spanioli la showroomul sau din Otopeni. Compania Gran Feria este cunoscuta pe piata ca fiind unicul furnizor de mobilier de calitate din Spania, oferind o gama completa de mobilier atat pentru locuinte, cat si pentru birouri. In showroomul din Calea Bucurestilor nr. 25 - Otopeni aveti ocazia sa cunoasteti cele mai noi colectii de mobilier cu un design functional, compatibil cu diferitele arhitecturi ale caselor. Clientii vor beneficia atat de consiliere gratuita in vederea amenajarii, cat si de bugetarea investitiei care reflecta raportul calitate/pret, asigurandu-se livrare si montare gratuite.
×