x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

26 Oct 2006   •   00:00

Show-room modern de usi pentru garaj

Faptul ca piata auto din Romania s-a dezvoltat intr-un ritm extrem de puternic este evident din moment ce strazile sunt ticsite cu masini care mai de care. Un context favorabil pentru producatorii de usi pentru garaj.

SHOW-ROOM PROFESIONIST

Hörmann, cel mai mare producator european de usi de garaj, va investi peste 4 milioane de euro pentru constructia unui show-room modern in zona Militari.

Constructia va fi finalizata la sfarsitul lunii octombrie a anului viitor. "Se vor gasi aici ultimele tendinte in materie de usi, cele mai noi produse, dar si un standard profesionist de expunere. In 2007 vom incerca sa dezvoltam impreuna cu distribuitorii conceptul de after-sales, important pentru siguranta si buna functionare a usilor, astfel incat toate usile vandute sa fie verificate in conformitate cu standardele europene in vigoare", promite Bogdan Cojocaru, director general Hörmann Romania.

CE SE POARTA IN ROMANIA?

In Romania, usile sectionale izolate termic se bucura de un real succes, avand o cota de 60% din total piata, spre deosebire de alte tari unde acest procent este mai mic. Si designul modern al acestora este preferat de romani.


Cerintele exprimate pentru usile de garaj sunt din ce in ce mai elaborate atat din punct de vedere functional, cat si estetic. Romanii prefera usile de garaj cu design modern, in acest an usile cu finisaj tip mahon sau stejar auriu fiind cele mai cautate

Marca romaneasca de succes pe piata imobiliara

Eduard Uzunov, presedintele Companiei Regatta
Domeniul imobiliar are si el o marca romaneasca de succes. A fost recunoscuta ca atare si a primit distinctia de "Marca romaneasca de succes in piata imobiliara romaneasca" in cadrul proiectului Marci Romanesti de Succes dezvoltat de Saptamana Financiara si Mediaconsulta. Aceasta este Regatta, una dintre putinele companii de pe aceasta piata cu capital 100% romanesc. Are aproape 15 ani de existenta si atunci cand si-a inceput drumul, in 1993 a pornit de la premisa ca orice om are nevoie si resimte in mod imperios necesitate unui acoperis. "Am vrut sa fac compania mea si m-am gandit ca prioritara in viata fiecarui om este nevoia de a avea un acoperis. Acesta este esentialul de la care am plecat. Un domeniu mai vast decat cel imobiliar nu exista. Am inceput, autodidact fiind, sa invat tot ce trebuie sa stiu despre domeniul imobiliar si eu zic ca am reusit. Recunoasterea Regatta ca o marca romaneasca de succes este cel mai frumos compliment pe care l-am primit vreodata. Trebuie sa marturisesc, aceasta recunoastere imi da un impuls aditional pentru a dezvolta si mai mult aceasta marca si aceasta afacere", afirma dl Eduard Uzunov, presedintele Companiei.

Efecte speciale direct din cutia de vopsea

Efectele speciale create cu vopsele sunt metode de decorare pentru pereti deosebit de apreciate de consumatori. Unul dintre principalele inconveniente care au fost emise vizavi de acestea este faptul ca nu toata lumea se pricepe sa manuiasca asa cum trebuie ustensilele pentru a obtine mult doritul efect.

Avem insa de acum o solutie la indemana, respectiv vopseaua Savana Decor" lansata de Fabryo. Cu ajutorul sau se pot obtine efecte speciale prin simpla aplicarea a produsului din cutie, fara sa fie necesar ca utilizatorul sa stapaneasca o tehnica speciala. Efectul obtinut prin aplicarea acesteia este specific zonei toscane, in care peretii par a fi capatat o patina o data cu trecerea timpului. Savana Decor... are un consum de 1 litru pentru 10-11 mp/strat si poate fi achizitionata la pretul mediu de 49 RON + TVA pe litru. Preturile pot varia in functie de nuanta dorita, nuantele mai intense avand un pret mai ridicat in comparatie cu nuantele pastel.

Proiectul Belvedere Residence

Dintre cele mai noi proiecte imobiliare anuntate pentru Bucuresti va prezentam Belvedere Residence, situat pe Soseaua Pipera. Ansamblul va cuprinde patru tronsoane de tipul S+P+10 E, care ofera in total 600 de apartamente cu doua, trei si patru camere/duplexuri din categoria lux, cu suprafete cuprinse intre 70 si 150 mp, parcari subterane si exterioare.

Toate apartamentele vor avea terase-gradini cu deschidere la lac. Facilitatile de care dispune vor fi: centru de afaceri, scoala, biserica, centru medical, farmacie, centru de recreere, piscina, sala de fitness, servicii de baby sitting, after school si curatatorie. Termenul de finalizare a complexului este 2009, iar pretul la care pot fi contractate apartamentele este de 1.000 euro/mp construit + TVA, terasa 500 euro + TVA/mp si garajul 10.500 euro + TVA/loc parcare subteran.

Apartamente in blocuri cu 17 etaje

Blocurile foarte inalte sunt inca o raritate pe piata imobiliara de la noi. O oferta din aceasta categorie a fost anuntata de putin timp pentru zona Bucurestiului. Proiectul InCity Residences, situat pe Calea Dudesti, va fi format din patru blocuri cu 17 etaje, care vor oferi aproximativ 500 de apartamente, variind de la studiouri, apartamente cu doua, trei sau patru camere pana la triplexuri tip penthouse, situate pe trei niveluri, cu trei pana la cinci camere. Procesul de vanzare a apartamentelor se realizeaza in doua etape. Pretul apartamentelor in prima faza a procesului de vanzare incepe de la 1.219 de euro plus TVA/metru patrat.

Detergenti mai concentrati pentru rufe

Ministerul Economiei si Comertului, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului sunt autoritatile de la noi care sustin campania intitulata "Noii detergenti: mai practici pentru tine, mai buni pentru mediu". Aceasta este o campanie de informare si educare in vederea influentarii obiceiurilor actuale ale romanilor, referitoare la spalatul rufelor si precede introducerea pe piata a unor detergenti noi, cu 1/3 mai concentrati aliniati la practica din Europa Occidentala. Eticheta cu logo-ul caracteristic Eurocompact va evidentia noii detergenti concentrati. Initiativa vine pe fondul nevoii de intarire a masurilor de protectie a mediului in Romania, care se vor derula de acum incolo in contextul aderarii in UE.

Inscrieri la concurs de design

Fundatia Romana pentru Design anunta inscrieri pana la 10 noiembrie pentru cel mai mare concurs de design si inovatie din lume Index Awards 2007, care va avea loc in Copenhaga. Concursul trateaza acel tip de design care imbunatateste in mod considerabil viata pentru un numar mare de persoane ("Design pentru Imbunatatirea Vietii"). Poate participa orice persoana interesata in domeniul designului. Nu sunt solicitate studii de specialitate in domeniu. Lamuriri suplimentare puteti trimite pe adresa Fundatiei: Bd. I. C. Bratianu 29-33, et.2, Sector 3, 030173, Bucuresti.
×
Subiecte în articol: piata