x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Amenajare clasică pentru camera de zi

Amenajare clasică pentru camera de zi

de Georgiana Teodorescu    |    21 Aug 2010   •   00:00
Amenajare clasică pentru camera de zi

Pornind de la ideea de amenajare care să găzduiască armonios nişte obiecte valoroase de artă şi antichităţi, livingul prezentat în imagini se caracterizează prin armonie cromatică şi compoziţională, ritm şi echilibru. Într-un spaţiu de 45 mp obţinut prin dărâmarea unor pereţi ce delimitau camerele unui parter de vilă construită în anii 90 s-a amenajat o zonă de zi care înglobează şi funcţiunea de birou, toate într-un stil clasic cu accente contemporane.

ELEMENTELE AMBIENTĂRII
Principala problemă în conceptul de ansamblu au constituit-o grinzile aparente extrem de masive care împart tavanul apăsător. Soluţia propusă pentru tratarea estetică a lor a fost şi punctul de plecare în amenajare. S-a folosit sugestia de casetare clasică cu ajutorul profilelor de polimeri care imită stucaturile, înnobilându-se astfel întreaga parte superioară a încăperii, asemeni unui capitel. Parchetul din lemn masiv, mobila de import şi lambrisările au fost coordonate ca nuanţe, astfel încât să aibă aceeaşi culoare de bază. Tapetul ales are aspect antichizat şi a servit drept reper în comandarea covorului, ambele decorând spaţiul cu elemente de inspiraţie barocă. Această direcţie stilistică s-a agreat pentru a fi în armonie cu piesa cea mai preţioasă a mobilării, şi anume vitrina barocă originală achiziţionată de proprietar şi recondiţionată pentru a fi amplasată în acest spaţiu.

Canapelele şi corpurile de iluminat sunt elementele care transformă ambientul într-unul contemporan, prin liniile de clasic stilizat pe care le adoptă.
Multitudinea de elemente şi detalii decorative care îmbracă spaţiul face ca imaginea de ansamblu să degaje eleganţă şi sobrietate.

×
Subiecte în articol: amenajări originale