x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Amenajarea de bază a unui spaţiu de 30 mp

Amenajarea de bază a unui spaţiu de 30 mp

de Georgiana Teodorescu    |    02 Oct 2010   •   00:00
Amenajarea de bază a unui spaţiu de 30 mp

Funcţional, cochet şi simplu este formula care trebuie să stea la baza oricărei amenajări de spaţiu de locuit cu dimensiuni extrem de reduse. Alte atribute care ţin de personalizare vin să îmbrace conceptul indispensabil de simplitate, ca nevoie de exprimare a propriilor viziuni de confort şi stil.

Astfel, un spaţiu de tip studio, cu o singură cameră deservită de o baie minimală nu poate fi decât multifuncţional. Aici zona de zi se împleteşte cu zona de noapte, în încercarea de a deservi activităţi ca somn, studiu, masă sau discuţii cu prietenii. Lipsa de spaţiu transformă bucătăria în chicinetă, patul în canapea extensibilă, biroul în spaţiu de luat masa şi zona de depozitare într-una multifuncţională care să conţină tv, dressing şi bibliotecă. Cromatica elementelor ce compun spaţiul se defineşte ca intensitate după stabilirea pieselor de mobilier necesare, pentru a evita o supraaglomerare vizuală a spaţiului locativ. Accesorizarea şi decorarea trebuie coordonate şi ele cu conceptul general şi moderate ca număr de obiecte şi ca dimensiuni.

Poziţionarea volumelor pieselor de mobilier în plan sub formă de simulare este extrem de facilă şi ajută la buna înţelegere a spaţiului şi este bine să constituie primul pas din procesul de concepere şi aplicare a planului de amenajare. Prin punerea la scară a formelor pe plan se pot obţine mai multe variante de poziţionare a lor în funcţie de etapele zilei sau de prioriţăţile perioadelor de exploatare.

×
Subiecte în articol: proiect de casă