x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ansamblu rezidenţial de trei locuinţe

Ansamblu rezidenţial de trei locuinţe

de Georgiana Teodorescu    |    14 Noi 2009   •   00:00
Ansamblu rezidenţial de trei locuinţe

Pentru aceia care doresc să-şi ţină părinţii, copiii sau prietenii aproape, proiectele de locuinţe cuplate pe acelaşi lot de pământ reprezintă o provocare atât din punct de vedere estetic, cât şi funcţional.

Aşezarea pe teren a locuinţelor din proiectul de astăzi s-a făcut astfel încât să se folosească la maxim potenţialul de construcţie, rezultând două locuinţe similare cuplate şi o locuinţă izolată. Locuinţele cuplate cu acces din strada principală vor avea fiecare 121,80 mp suprafaţa construită la sol şi 243 mp suprafaţă desfăşurată. Locuinţa izolată cu acces din strada secundară va avea circa 100 mp suprafaţa construită la sol şi 210 mp suprafaţă desfăşurată.

ORGANIZAREA FUNCŢIONALĂ
Locuinţele sunt desfăşurate pe trei niveluri principale - parter, etaj şi mansardă. Interiorul şi schema funcţională pentru fiecare din clădiri este gândită pentru o familie de patru membri. Toate cele trei locuinţe vor urmări o schemă funcţională asemănătoare. Accesul la parter se face pe faţada dinspre stradă în holul central al nivelului. Holul situat aici asigură legătura cu toate funcţiunile principale: biroul, bucătăria, living-room şi scara pentru accesul la etaj şi la mansardă. Bucătăria se află în apropierea accesului pentru aprovizionarea facilă. Zona de living şi sufragerie ocupă suprafaţa diametral opusă intrării principale.

Aceste funcţiuni au acces pe o terasă exterioară de mari dimensiuni amplasată pe latura însorită a locuinţei. Etajul se formează spaţial în jurul holului corespondent cu cel de parter. Nivelul este compus din trei dormitoare, fiecare din acestea având camere de baie proprii. Dormitorul matrimonial beneficiază şi de un spaţiu pentru dressing.

Proiect conceput de arhitecţii Bogdan E. Bobic şi Vlad Georgescu


Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă