x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Apa ca element principal în amenajarea unei grădini minimaliste

Apa ca element principal în amenajarea unei grădini minimaliste

de Georgiana Teodorescu    |    17 Apr 2010   •   00:00
Apa ca element principal în amenajarea unei grădini minimaliste

Pentru proiectul de grădină prezentat astăzi, realizatorul lui a intuit un sistem care introduce elementul "apă" sub mai multe aspecte decorative. Acesta alimentează mai multe fântâni, bazine, piscina, până şi sistemul de irigaţie al plantelor, fiind compus dintr-o pompă hidraulică cu putere mare şi dintr-un alt sistem de distribuire a apei către toate destinaţiile mai sus menţionate. Nu în ultimul rând trebuie menţionat faptul că este vorba despre un proiect costisitor.

Continuarea zonei de zi din locuinţă a fost realizată la exterior prin terasa ce cuprinde un living-dining-sitting. Piscina de mici dimensiuni continuă terasa la nivelul pavimentului, fiind o altă zonă de relaxare şi agrement.

Pentru buzunarul îngust al grădinii s-a mers pe un bazin longitudinal flancat de flori perene (Aloe arborescens, Nandina domestica, Yucca flaccida) şi plante târâtoare (Miscanthus sinensis, Sporobolus heterolepis ). Capătul de perspectivă se finalizează într-o fântână de factură minimalistă care alimentează întregul bazin. Linia minimalistă este întreţinută şi de jocul în zig-zag al vegetaţiei mici ( Yucca filamentosa, Imperata cylindrica, Sporobolus heterolepis, Festuca cinerea, Nolina erumpens ), dar şi de "insula" amenajată cu containere cu flori (Strelitzia reginae, Liatris spicata, Yucca filamentosa) şi mobilier.

ETAPE DE REALIZARE
Pentru realizarea grădinii s-au delimitat zonele ce urmau a fi pavate de cele cu pământ natural. Zonele naturale au fost supuse unui proces de fertilizare şi drenare. Sistemul de irigaţie şi alimentare a bazinelor este racordat la conducta de apă şi distribuit pe întreaga suprafaţă a grădinii, ca mai apoi să fie turnate piscina şi bazinele. Terasa şi aleile sunt realizate din lemn, fixate deasupra unui strat de pietriş şi nisip cu rol de capilaritate. Vegetaţia este plantată în funcţie de zonele umbrite sau însorite. Mobilierul de exterior este amplasat la final, fiind utilizat cel rezistent la intemperii şi raze UV.

Proiect realizat de Urbanist Peisagist Luminita Tabirca; Contact: 0746.69.69.02/ luminitatabarca@yahoo.com

×
Subiecte în articol: proiect de grădină