x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Arhitectura simpla, cu influente rustice

Arhitectura simpla, cu influente rustice

de Georgiana Teodorescu    |    07 Dec 2006   •   00:00

PROIECT DE CASA
Locuinta gandita pentru un teren mic si o familie numeroasa
PROIECT DE CASA
Locuinta gandita pentru un teren mic si o familie numeroasa

Tema de proiectare a avut in vedere conceperea unei locuinte pentru o familie compusa din cinci persoane - trei generatii diferite. Casa trebuia sa incapa pe un lot de teren de 300 mp, cu o forma dreptunghiulara, iar realizarea ei sa fie facila si cu costuri reduse, insa in acelasi timp sa ofere familiei spatiul si intimitatea de care avea nevoie.

Volumetria casei este extrem de simpla, in linii si planuri drepte. Inchiderea cu pazii de lemn natur a balconului si zidirea cu piatra a cosului dau acestei locuinte o tenta de rustic. Constructia este asezata la nivelul solului, economisind astfel costurile amenajarilor de teren pentru accesul in garaj, langa acesta fiind pozitionata intrarea principala.

Compozitia parterului cuprinde functiunile de zi si de servicii, un living incapator continuat cu locul de luat masa si bucataria. Beneficiarul a optat pentru contopirea acestor spatii, obtinand astfel un parter deschis si foarte luminos. Holul gazduieste scara balansata, care face legatura cu etajul, un grup sanitar si o mica debara. Micul spatiu tehnic adaposteste centrala termica si masina de spalat, dar serveste si ca spatiu de depozitare, fiind judicios mobilat.

Aria mansardei a fost destinata zonei de noapte, impartirea incaperilor respectand dorinta beneficiarului de a avea un dormitor principal dotat cu propriul grup sanitar si o deschidere spre balcon. Au rezultat patru dormitoare si o baie principala, circulatia fiind realizata printr-un coridor de dimensiuni minimalizate. Iluminarea dormitoarelor a fost asigurata prin lucarne pe structura de lemn, in ton cu inchiderile acoperisului.

34.500 euro
pret la rosu, recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Iulia Cutova
  • Materialele indicate pentru structura sunt clasice, fundatii de beton, pereti portanti din zidarie de caramida, lemn si tigla ceramica pentru acoperis. Garajul, exterior casei, poate fi realizat si din prefabricate de beton sau BCA, dupa dorinta si bugetul proprietarului
    ×