x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Aveţi o florărie? Invăţaţi să faceţi bani căştigănd clienţi

Aveţi o florărie? Invăţaţi să faceţi bani căştigănd clienţi

13 Oct 2007   •   00:00

Cănd deţii sau lucrezi intr-o florărie, este necesar să ştii ce vinzi şi să tratezi clientul cu respect. Dacă nu se intămplă aşa, inseamnă că eşti neprofesionist şi vei impinge magazinul la faliment


Cănd deţii sau lucrezi intr-o florărie, este necesar să ştii ce vinzi şi să tratezi clientul cu respect. Dacă nu se intămplă aşa, inseamnă că eşti neprofesionist şi vei impinge magazinul la faliment

A face afaceri cu flori nu este un lucru uşor. Trebuie să ai furnizori de incredere, pentru că altfel se poate duce totul de răpă. Trebuie să-ţi permiţi să-i plăteşti pe cei mai buni, aşa incăt să-ţi fie asigurate calitatea produselor - flori, data livrării şi să ţi se ofere nişte modalităţi avantajoase de plată.

Dacă nu te poţi baza pe nişte furnizori, fie ei externi sau interni, inseamnă că trebuie să devii tu insuţi producător. Acest lucru inseamnă că trebuie să deţii un teren, nişte echipamente, să te poţi ocupa de o gamă largă de flori şi plante, să ai oameni care să ştie să facă asta, să plăteşti taxe ca producător, să cunoşti legislaţia in domeniu etc.

Pentru unii, afacerile cu flori reprezintă un moft: sunt firme mari care işi compensează pierderile "din flori" prin comercializarea altor produse. Alţii insă vor să trăiască decent vănzănd flori. Şi devine complicat de indeplinit această dorinţă simplă. Ultima grijă a unui deţinător de florărie este… vănzătoarea. Insă treaba asta e ca un bumerang.

Vănzatoarea

Dacă vreţi să faceţi bani vănzănd flori, aveţi grijă pe cine angajaţi ca vănzător. Este persoana cu care lucrează clientul - adică omul care aduce de fapt banii. El merită să fie intămpinat civilizat, nu cu o mutră acră. Merită să i se ofere marfă de calitate, bine ambalată (a cere bani pe ambalaj nu e un lucru pozitiv). Vănzătoarea trebuie să ştie ce marfă vinde, fiecare cum se cheamă şi cum se ingrijeşte. E absolut necesar să se informeze, altfel va fi victima unor situaţii hilare.

×
Subiecte în articol: flori mereu verde