x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Calitate în lucrările de finisare a locuinţei

Calitate în lucrările de finisare a locuinţei

de Alina Iancu    |    06 Noi 2010   •   00:00
Calitate în lucrările de finisare a locuinţei
Sursa foto: www.raftertales.com/

Oricât de simplu ar părea, realizarea finisajelor de interior ar putea să vă dea mai multă bătaie de cap decât v-aţi aştepta. De la alegerea executatului lucrărilor până la cumpărarea produselor adecvate şi folosirea lor în mod corespunzător, totul trebuie tratat cu atenţie maximă.



Foarte mulţi muncitori profită de lipsa de informare a angajatorului şi fac lucrările în grabă, fără să acorde atenţie detaliilor sau nu cunosc materialele cu care lucrează şi le utilizează în mod greşit. Indiferent care este motivul, o lucrare făcută prost înseamnă o durată de viaţă foarte scurtă şi bani pierduţi. De aceea, este important ca în primul rând dumneavoastră să acordaţi atenţie câtorva detalii.

INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE
Înainte de a cumpăra materiale de construcţii pentru finisaje citiţi cu atenţie instrucţiunile de pe ambalaj. Trebuie ca produsul pe care îl cumpăraţi să fie compatibil cu restul materialelor de care dispuneţi. Adezivii sunt împărţiţi pe categorii: pentru faianţă de interior, pentru placări cu plăci ceramice pe perete tencuit sau pentru exterior. La fel se întâmplă şi în cazul vopselurilor. Pentru a face alegerea corectă trebuie doar să citiţi pe ambalaj, unde veţi găsi toate informaţiile de care aveţi nevoie sau să rugaţi un angajat al magazinului să vă ajute.

Pentru a păstra o calitate controlată a materialelor, Nicu Filip, director naţional de vânzări Adeplast, recomandă să „folosiţi doar materiale de construcţii care prezintă pe ambalaj certificare de calitate şi destinaţie de folosinţă pe gama de produse, fără să utilizaţi un tip de adeziv cu destinaţie unică indiferent de tipul intervenţiei sau al reparaţiei".

O dată ce aţi rezolvat problema calităţii materialelor şi aţi început lucrările asiguraţi-vă că muncitorii îşi fac treaba corespunzător. Atenţie la montarea faianţei, unde este nevoie ca suprafeţele să nu aibă denivelări. În caz contrar, cel mai indicat este să folosiţi tencuială clasică pentru nivelarea suprafeţelor chiar dacă asta implică mai multă muncă şi timp decât dacă alegeţi să folosiţi adeziv pentru umplerea golului. Acesta din urmă este însă mai scump şi aplicat în strat mai mare de 5-8 mm poate duce la desprinderea plăcilor de pe perete.

TERMOIZOLAREA
Placarea pereţilor cu polistiren a devenit parte a lucrărilor de construcţie sau de renovare. Chiar şi locatarii blocurilor optează pentru sistemele de termoizolare a pereţilor, dar şi aici pot apărea probleme dacă nu vă asiguraţi de o minimă calitate a lucrărilor. Din nou apare problema adezivului care trebuie să fie special pentru polistiren. Atenţie la adezivii rigizi, cum sunt cei pentru faianţă, care au aplicaţii total diferite şi nu pot fi utilizaţi în lucrări de termoizolare.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv