x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa cu arhitectura in stil interbelic

Casa cu arhitectura in stil interbelic

de Georgiana Teodorescu    |    12 Oct 2006   •   00:00
Casa cu arhitectura in stil interbelic
PROIECT DE CASA
Constructie in stil neo-romanesc, conceputa pentru un teren aflat in zonele protejate ale Bucurestiului, zone cu valoare istorica si artistica din punct de vedere arhitectural

Construirea unor cladiri noi in zonele protejate din centrul Bucurestiului se raporteaza la o serie de reguli si constrangeri. Respectarea stilului arhitectural al zonei este strict impusa de lege, proiectele cu volumetrii futuriste neprimind autorizatii de constructie pe aceste terenuri.

Prinsa intre calcanele a doua cladiri vechi, casa prezentata este amplasata pe un teren de 300 mp, cu grad de ocupare impus de minimum 70%. Ea se desfasoara pe patru niveluri: subsol, parter, etaj si mansarda.

DISTRIBUIREA FUNCTIUNILOR

Solutia de volumetrie si fatadele se incadreaza in stilul neo-romanesc, iar compartimentarile si functionalitatea spatiilor este moderna, de actualitate, satisfacand cerintele de confort actuale specifice locuintelor din centrele oraselor mari. Imobilul functioneaza ca o locuinta pentru trei familii: parterul - cu o garsoniera si spatii de garaj, poate fi locuit de o familie tanara; etajul - un apartament pentru o familie de trei persoane; mansarda - un alt apartament pentru o familie de trei-patru persoane. Structura constructiei este pe cadre de beton armat cu pereti din caramida poroterm (de 30 cm).

In contextul "exploziei" demografice in orasele mari si din lipsa spatiilor destinate locuirii, o astfel de solutie poate fi viabila datorita reintroducerii in circuitul urban si de folosinta a imobilelor care intrunesc criteriile enumerate mai sus (zone protejate si restrictii).

FINISAJE

Materialele folosite pentru finisarea constructiei respecta si ele stilul arhitectural. Fatadele sunt tencuite si vopsite decorativ cu stuco venetian, ancadramentele sunt din gips turnat in mulaje si montate pe structura metalica. Soclul este tratat cu tencuieli de mortar si de tip semipiatra. La interior, pardoselile pe zonele de odihna si living sunt din parchet sau dusumele din lemn, iar pe zonele de bucatarii, bai si terase, placaje de piatra, ceramica sau ciment.

128.000 euro pret la rosu recomandat de arhitect
Proiect conceput de arh. Cornel Vasilache, tel. 0721.550.016

Solutia de volumetrie si fatadele se incadreaza in stilul neo-romanesc, iar compartimentarile si functionalitatea spatiilor sunt moderne, de actualitate, satisfacand cerintele actuale de confort specifice locuintelor din centrul oraselor mari

×