x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă de vacanţă australiană ca sursă de inspiraţie

Casă de vacanţă australiană ca sursă de inspiraţie

de Georgiana Teodorescu    |    27 Feb 2010   •   00:00
Casă de vacanţă australiană ca sursă de inspiraţie
Sursa foto: Andrew Maynard Architects/

Ca o reacţie la nevoia de evadare din peisajul urban gri, casele de vacanţă vor fi concepute ca oaze de linişte şi relaxare. Grija pentru amenajarea lor a dus în unele cazuri la transformarea unor astfel de proiecte în adevarate opere de artă şi arhitectură contemporană.



Proiectul prezentat astăzi a fost ales strict ca sursă de inspiraţie, ca o dovadă pură a faptului că se pot obţine locuinţe inedite la orice categorie de buget şi pe orice suprafaţă construită disponibilă. În cazul de faţă este vorba despre transformarea unei laturi dintr-o casă veche într-un apartament de design, menit să celebreze cadrul natural în care este amplasat, într-o pădure australiană situată pe malul mării.

Transformarea constă în extinderea aripii care conţinea iniţial zona de noapte, pentru a deservi cerinţa beneficiarilor de a avea mai mult spaţiu pentru relaxare. Intresantă este aici propunerea de personalizare prin contraste puternice între arhitectura tradiţională şi volumetria modernă minimalistă nou construită.

Ambele părţi au însă un numitor comun: folosirea materialelor naturale, în acord cadrul natural. Transparenţa şi fluiditatea spaţiilor stau ca bază pentru o amenajare flexibilă, care poate lua forme diverse în funcţie de specificul temporar al locuinţei, în dialog permanent cu pădurea înconjuratoare.

×
Subiecte în articol: proiect de casă