x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa CasA din lemn pe malul lacului

CasA din lemn pe malul lacului

de Georgiana Teodorescu    |    05 Oct 2006   •   00:00
CasA din lemn pe malul lacului
PROIECT DE CASA
Departe de aglomeratia orasului, in apropierea unui lac dintr-o zona rezidentiala selecta, va propunem un proiect de casa de vacanta cu structura din lemn, gandita ca un refugiu pentru agitatia vietii cotidiane

Aflat intr-o zona linistita, perfecta pentru construirea caselor de vacanta, terenul pentru care a fost conceputa aceasta vila este de 750 mp, cu o latime de doar 12,5 m si 60 m lungime. El are o panta de aproximativ 6%, de unde rezulta diferente de nivel pe suprafata interioara a constructiei.

DISTRIBUIREA FUNCTIUNILOR

Compartimentarea vilei este riguros gandita si are ca punct de plecare dorinta expresa a proprietarului de a avea cinci dormitoare.

Parterul este, evident, zona de zi a vilei. Livingul, ce are vedere spre lac printr-un perete vitrat cu suprafata mare, desi deschis spre dining si bucatarie, este delimitat printr-o diferenta de nivel de trei trepte. De aici se face accesul catre o terasa acoperita generos.

Centrul de interes al zonei de zi este un semineu in stil rustic, alipit unui perete exterior. Bucataria este complet mobilata si utilata si relationeaza direct cu diningul. Totodata, la parter, gasim si doua dormitoare, deservite de o baie. Scara interioara poarte fi considerata parte integranta a livingului si face legatura fireasca cu zona de noapte de la etaj, care cuprinde si ea trei dormitoare cu bai proprii. Dormitorul matrimonial dispune de o terasa cu deschidere catre lac. Cladirea are o suprafata construita desfasurata de 243 mp.

DETALII TEHNICE

Vila are o structura din lemn si beneficiaza de solutii constructive si finisaje de exceptie, in ton cu cele mai noi tendinte in domeniul amenajarilor: suprafete vitrate mari, parchet masiv, climatizare, jaluzele exterioare etc. Acoperisul este pe sarpanta de lemn cu invelitoare din tigla de culoare antracit.
Terenul pentru care a fost conceputa aceasta casa este de 750 mp, cu o latime de doar 12,5 m si aproximativ 60 m lungime. El are o panta de 6%, de unde rezulta si diferentele de nivel din casa

48.600 euro
pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Eugen Visan
  • ×