x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa in stil mediteranean

Casa in stil mediteranean

de Georgiana Teodorescu    |    17 Aug 2006   •   00:00
Casa in stil mediteranean
PROIECT DE CASA
Locuinta propusa va fi amplasata in apropierea Capitalei, pe un teren in forma poligonala cu deschidere la lac. Accesul in incinta se face dinspre drumul comunal, atat auto, cat si pietonal.

DISTRIBUIREA FUNCTIUNILOR

Ea se desfasoara pe doua niveluri, parter si etaj. Parterul este compus din: bucatarie, living si dining, hol si grup sanitar. Tot la parter a fost prevazut un garaj acoperit pentru doua masini.

La etaj este organizata zona de noapte, cu doua dormitoare pentru copii deservite de bai proprii si dormitorul matrimonial cu baie si o terasa generoasa.

Suprafata construita desfasurata a cladirii este de 208,20 mp.

Structura de rezistenta este pe fundatii continue de beton, cu stalpi, centuri si plansee din beton armat si ziduri de caramida eficienta. Acoperirea se face cu sarpanta din lemn ecarisat, cu invelitoare din olane cu o panta foarte mica.

FINISAJELE

La interior, pardoselile ce se vor realiza sunt calde pentru dormitoare - parchet - si reci pentru restul incaperilor si al teraselor - din gresie ceramica.

Peretii vor fi tratati cu tencuieli driscuite fin, gletuiti cu glet de ipsos si finisati cu zugraveli lavabile, in culori de apa. Tavanele vor fi finisate asemanator cu peretii. Tamplaria interioara va fi executata din cherestea de rasinoase sau celulare furniruite, finisate transparent, cu lac alchidic. Tamplaria exterioara va fi din lemn stratificat cu geam termopan.

Finisajele exterioare folosite la aceasta casa urmaresc realizarea unui aspect care sa fie in concordanta cu cadrul natural si cu constructiile ce se vor realiza in zona. Peretii vor fi finisati la exterior cu tencuieli subtiri de culori calde crem (bej). Se vor folosi zidarii si placaje din piatra naturala, pentru soclu. Pentru pardoseli exterioare s-au prevazut dale ceramice, culoare naturala de pamant ars, iar aleile pietonale vor fi pardosite cu material ceramic similar.

ECHIPAREA

Alimentarea cu apa a obiectivului se va face din put forat de medie adancime. Apele pluviale de pe acoperis se vor colecta prin intermediul jgheaburilor si burlanelor din tabla zincata. Instalatia de incalzire generala a spatiului construit este complet automatizata, cu centrala termica proprie pe gaz metan. Corpurile de incalzire sunt statice: radiatoare de aluminiu cu ventile pentru aerisire.

35.400 euro pret la rosu recomandat de arhitect
Proiect conceput de arhitect Eugen Visan
tel. 0723.02.76.42

SFAT
Pentru armonizarea casei cu imprejurimile se va acorda o atentie deosebita alegerii materialelor pentru finisajele constructiei si ale platformelor de acces

CATRE ARHITECTI
Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitectilor prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de e-mail jcm@jurnalul.ro sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro .
×