x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa moderna pe teren ingust

Casa moderna pe teren ingust

de Georgiana Teodorescu    |    15 Iun 2006   •   00:00
Casa moderna pe teren ingust
PROIECT DE CASA
Locuinta unifamiliala cu arhitectura echilibrata, constransa de forma si dimensiunile terenului detinut de proprietar

Locuinta prezentata a fost proiectata pentru o familie cu un copil, care detine un teren foarte mic (de 247 mp) si cu o forma alungita in mijlocul Bucurestiului. Aceasta forma a terenului a impus anumite restrictii, cum ar fi alipirea la calcan pe latura stanga si dezvoltarea pe inaltime a constructiei. Deschiderea terenului la strada este de 9,5 mp. De aceea, spatiul a trebuit valorificat din plin pentru functiunea de locuire, nemairamanand loc pentru garaj, gradina sau terasa. De aceea, locul de parcare a fost pozitionat in curte, sugerat de o pergola. Constructia se desfasoara pe trei niveluri, parter, etaj si mansarda.

Spatiile au fost astfel distribuite: la parter, bucataria deschisa catre locul de luat masa, living, grup sanitar si un dormitor, la etaj, doua dormitoare, un dressing si o baie generoasa, iar la mansarda un dormitor cu baie, dressing si un spatiu deschis de relaxare. Scara de acces la etaj este pe structura metalica cu trepte din lemn, fara contratrepte.

Structura cladirii este din cadre de beton armat cu pereti din BCA, iar acoperisul pe sarpanta din lemn cu panta foarte mica (de unde rezulta o mansarda inalta) cu invelitoare din tabla. Casa este finisata la exterior cu tencuiala usoara structurata si lemn, cu tamplarie PVC cu geam termopan. Suprafata totala desfasurata este de 253 mp.

35.420 euro pret la rosu recomandat de arhitect
proiect conceput de arh. Louis Sorescu, tel. 0722.763.726

CATRE ARHITECTI
Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitectilor prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de e-mail jcm@jurnalul.ro sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro .
×