x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa pentru noile zone urbane

Casa pentru noile zone urbane

31 Aug 2006   •   00:00
Casa pentru noile zone urbane
PROIECT DE CASA
Locuinta unifamiliala echilibrata desfasurata pe trei niveluri, cu o suprafata totala construita de 277 mp si un aspect in perfecta concordanta cu cadrul natural si celelalte constructii ridicate in zona

Extinderea puternica a oraselor constituie la ora actuala o adevarata provocare pentru arhitecti. Lotizarea terenurilor pe care urmeaza sa se construiasca cartiere rezidentiale impune o serie de reguli care trebuie respectate. Casa propusa a fost conceputa pentru un astfel de teren situat in apropierea Bucurestiului. Lotul detinut de proprietar are forma poligonala, cu o suprafata de 507 mp si o deschidere la strada de 16,67 m. Cladirea se desfasoara pe trei niveluri, parter, etaj si mansarda.

Parterul este compus din bucatarie cu loc de luat masa, hol de acces, grup sanitar, depozitare, birou, living si terase. La etaj se desfasoara zona de noapte, cu dormitoare si balcoane, bai si dressinguri. Mansarda este compusa dintr-un spatiu destinat zonei de relaxare si o uscatorie.

Peretii vor fi finisati la exterior cu tencuieli subtiri de tip "Baumit", soclu cu tencuieli de similipiatra. Se vor folosi mozaicuri slefuite pentru placarea soclului. Pardoselile exterioare propuse sunt din dale ceramice, culoarea naturala a pamantului ars

DETALII TEHNICE

Structura de rezistenta este pe fundatii continue, cadre de beton armat cu samburi, centuri si plansee. Acoperirea se face pe sarpanta in sistem "scaune", din lemn ecarisat si tratat ignifug, cu invelitoare din tigla ceramica de tip solzi.

Pardoselile ce se vor realiza la interior sunt calde - parchet pentru dormitoare, camera de zi - si pardoseli reci - din gresie ceramica pentru restul incaperilor si al teraselor. Peretii vor fi tratati cu tencuieli driscuite fin, gletuiti cu glet de ipsos si finisati cu zugraveli lavabile, in culori de apa. Tamplaria interioara va fi executata din cherestea de rasinoase, finisate transparent, cu lac alchidic. Tamplaria exterioara va fi din PVC cu geam termopan.

62.000 euro pret la rosu recomandat de arhitect
Proiect conceput de Cornel Vasilache; tel.: 0721/55.00.16
×